חדשות

חוקרים תומכים בשימוש במדדים חדשים להערכת ריפלוקס קיבה-וושט (Gut)

03/12/2020

 

במאמר שפורסם בכתב העת Gut תומכים חוקרים בקביעת הגדרה חדשה למדדים התקינים בבדיקת עכבת pH, תוך תקנון לאזור ומערכת הבדיקה, להערכה של ריפלוקס קיבה-וושט.

 

החוקרים כותבים כי לאחר למעלה מ-15 שנים, הם הצליחו לקבוע את הערכים התקינים הטובים ביותר לשימוש בבדיקת עכבת pH והם משתמשים בטכניקה זו לאבחנה קלינית של חולים עם תסמינים החשודים למחלת ריפלוקס קיבה-וושט.

 

החוקרים בחנו את נתוני המעקב מבדיקת עכבת pH של 541 נבדקים בריאים אסימפטומטים מאפריקה, אסיה, אירופה וצפון ודרום אמריקה באמצעות מערכות תוכנה/חומרה שונות.

 

בבדיקת AET (Acid Exposure Time) בוושט, אחוזון 95 לנבדקים ללא-סימפטומטים עמד על 2.8% במעבדות Diversatek ועל 5% במעבדות Laborie. בחולים עם מדדי AET מתחת לערכי סף אלו יש לשקול ריפלוקס פיזיולוגי.

 

באשר לסך מספר אירועי ריפלוקס, הנתונים מעידים כי בנבדקים ללא תסמינים עם פחות מ-55 אירועי ריפלוקס ביממה במערכת Diversatek או עם פחות מ-78 אירועי ריפלוקס ביממה עם מערכת Laborie מדובר בריפלוקס פיזיולוגי.

 

החוקרים מדווחים על שונות ניכרת במדדי PSPW (Post-reflux Swallow-Induced Peristaltic Wave), כאשר בחלק גדול מהנבדקים תועדו מדדים נמוכים מ-50%, עדות לכך ש-PSPW אינו יכול לשמש כמדד יחיד להגדרת ריפלוקס החזר קיבה-וושט, אלא בשילוב עם מדדים אחרים.

 

עוד תוארו בעיות עם מדד MNBI (Mean Nocturnal Baseline Impedance), עם שונת נרחבת באחוזון 5 בין אזורים ובין מערכות שונות.

 

מעבר להבדלים במערכות, תועדו הבדלים אזוריים במדדי עכבת pH. עם מערכת Diversatek, מדדי AET של הוושט היו גבוהים יותר בדרום אפריקה בהשוואה למדינו מערביות ואסיה; מדדי PSPW היו גבוהים יותר במדינות מערביות; ומדדי MNBI בוושט דיסטאלי היו גבוהים יותר משמעותית באסיה. עם מערכת Laborie, מדדי AET של הוושט היו גבוהים יותר משמעותית בהולנד ומדדי MNBI בוושט דיסטאלי היו גבוהים יותר באסיה ודרום אפריקה ונמוכים יותר בטורקיה.

 

מדדי עכבת pH מהווים את השיטה הרגישה והמדויקת ביותר לזיהוי ריפלוקס קיבה-וושט, אך השימוש בבדיקה זו דורש טכניקה נכונה וניתוח מדויק של הנתונים. בעקבות הממצאים הללו, מעבדות ברחבי העולם יוכלו להתבסס על ערכי סף חדשים בהתאם לאזור והמערכת בה משתמשים לבדיקות אלו.

 

Gut, online October 9, 2020

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני