חדשות

התערבות אנדוסקופית עשויה לשפר את איכות החיים ולהקל על תסמיני ריפלוקס קיבה-וושט (Gut)

19/04/2021

 

במאמר שפורסם בכתב העת Gut מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי פרוצדורת EFTP (Endoscopic Full-Thickness Fundoplication) עם מכשיר חדש הובילה לשיפור משמעותי באיכות החיים ובחומרת התסמינים של חולים עם החזר קיבה וושט (Gastroesophageal Reflux Disease, או GERD), בהשוואה לפרוצדורת דמה.

 

מטרת המחקר הייתה לקבוע את היעילות והבטיחות של מכשיר EFTP חדש וקל לשימוש בחולים עם GERD. לצורך כך, החוקרים כללו במחקר חולים עם GERD תחת תלות במעכבי תעלות מימן, אשר חולקו באקראי לפרוצדורת EFTP או פרוצדורת דמה. תוצא הסיום העיקרי היה שיפור של לפחות 50% במדד איכות החיים הבריאותית לאחר שלושה חודשים. תוצאי סיום משניים כללו את השיפור במדד איכות החיים הבריאותית על-רקע GERD, מדד תסמיני ריפלוקס, שימוש במעכבי תעלות מימן, אירועי ריפלוקס וחשיפה של הוושט לחומצה וממצאים אנדוסקופיים לאחר 3, 6 ו-12 חודשים.

 

מדגם המחקר כלל 70 חולים, כאשר 35 חולים נכללו בכל קבוצה (גיל חציוני של 36 שנים, 71.4% גברים). פרוצדורת EFTP ארכה בממוצע 17.4 דקות.

 

התוצא העיקרי הושג בשכיחות גבוהה יותר במטופלים בקבוצת EFTP, בהשוואה לפרוצדורת הדמה (65.7% לעומת 2.9%, p<0.001). חציון השיפור במדד איכות החיים הבריאותית על-רקע GERD היה גבוה יותר משמעותית בזרוע ההתערבות לאחר 6 לעומת 8 חודשים (p<0.001) ולאחר 12 חודשים לעומת 9.1 חודשים (p<0.001).

 

בקבוצת החולים לאחר EFTP, 62.8% מהחולים לא נדרשו לטיפול במעכבי תעלות מימן לאחר שנה, זאת בהשוואה ל-11.4% מאלו בזרוע הדמה (P<0.001).

 

מדדי ניטור מדד חומציות השתפרו באופן חלקי לאחר 3 חודשים, אך לא לאחר 12 חודשים; דלקת וושט בבדיקה אנדוסקופית תועדה ב-0% מהחולים בזרוע ההתערבות וב-5 חולים (29.4%) בקבוצת הביקורת לאחר 12 חודשים. לא תועדו אירועים חריגים מג'וריים על-רקע הפרוצדורה.

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי השלמת EFTP באמצעות מכשיר חדש הינה גישה בטוחה ויעילה לשיפור איכות החיים בחולים עם מחלה לא-ארוזיבית של הוושט התלויים בטיפול במעכבי תעלות מימן.

 

Gut 2021

 

לידיעה ב-MedPage Today

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני