חדשות

טכנולוגיית עריכת גנים עשויה לסייע בטיפול באלרגיה לחתולים (מתוך כנס ה-EAACI)

11/06/2020

 

כעת ישנה תקווה חדשה לאוהבי חתולים הסובלים מאלרגיה לחיות המחמד, כאשר טכנולוגיית עיבוד גנטי באמצעות CRISPR עשויה לסייע בסילוק חלבון Fel d 1, האלרגן העיקרי המעורר תגובה אלרגית בעקבות חשיפה לחתולים.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כ-10% מבני האדם הם אלרגיים לחתולים. אחד היתרונות של CRISPR, בהשוואה לטכניקות אחרות המבקשות לפתור בעיה זו, היא כי ניתן להסיר באופן קבוע את Fel d1, בעוד שטכניקות אחרות רק מפחיתות את האלרגן.

 

ניסיונות קודמים להסרת האלרגן כללו הזנה של החתול בפורמולת מזון ספציפית המפחיתה רמות Fel d 1 ברוק, כך שכמות האלרגן תהיה קטנה יותר והסכנה קטנה יותר כאשר הם מלקקים עצמם.

 

במסגרת המחקר בחנו החוקרים דגימות רקמה מ-50 חתולים לאיסוף דנ"א גנומי משרשראות Fel d 1. מטרתם הראשונה הייתה לבחון את הדמיון בגנים בין חתולים, הם רצו לקבוע כיעד אזור בגן השמור היטב – כזה הניתן למצוא בכל החתולים – ולא מוטאציה אקראית. הם הצליחו לרצף פאנל של 10 רנ"א ולהשתמש ב-CRISPR Cas-9 בכדי לערוך את הגנים הללו. כעת יש להם הוכחת עיקרון בשורת תאי חתול.

 

החוקרים מודים כי נדרשת עוד עבודה רבה, אך סביר כי יהיה ברשותם מוצר שניתן יהיה לבחון בחתולים בתוך כשנתיים. עם זאת, הם עדיין לא יודעים מהי החשיבות של החלבון הנ"ל בחתולים.

 

התקווה היא להגיע לנקודה זה ניתן יהיה להציע זריקה, או סדרת זריקות, אשר תביא לכך שהחתול יהיה נטול אלרגנים.

 

מתוך כנס ה-EAACI

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני