חדשות

מהם הפקטורים הפרוגנוסטיים לכישלון טרבקולוטומיה עם מיטומיצין C בגלאוקומה ניאו-וסקולרית? (מתוך Am J Ophthalmol)

17/03/2009

ממחקר חדש עולה כי גיל צעיר וניתוח vitrectomy בעבר הינם פקטורים פרוגנוסטיים לכישלון ניתוחי של טרבקולוטומיה עם מיטומיצין C בחולים עם גלאוקומה ניאו-וסקולרית. גורמים נוספים עשויים לנבא אף הם כישלון ניתוחי בתת-קבוצות של חולים.

 

מטרת המחקר הייתה להעריך את הפקטורים הפרוגנוסטיים לתוצאות הניתוחיות של טרבקולוטומיה עם מיטומיצין C, המבוצעת לטיפול בגלאוקומה ניאו-וסקולרית.

 

במסגרת המחקר החוקרים סקרו רטרוספקטיבית את הרשומות הרפואיות של 101 חולים (101 עיניים) עם גלאוקומה ניאו וסקולרית. התוצאה העיקרית הייתה לחץ תוך-עיני פרסיסטנטי של 22 מ"מ כספית ומעלה, הידרדרות חדות הראייה לעיוורון, והליכי גלאוקומה נוספים. תקופת המעקב הממוצעת הייתה 29.3 חודשים (טווח 0.5-142.3 חודשים).

 

על-פי הדיווח, הסיכוי להצלחה שנה, שנתיים וחמש שנים לאחר הטרבקולוטומיה היה 62.6%, 58.2% ו-51.7%, בהתאמה. מודל רב-משתני הראה כי גיל צעיר יותר (סיכון יחסי 0.96 לשנה) ו- vitrectomyבעבר (סיכון יחסי 1.62) היו פקטורים פרוגנוסטיים לכישלון ניתוחי בקרב כל החולים עם גלאוקומה ניאו-וסקולרית.

 

בנוסף, ממברנה פרוליפרטיבית שלא הוסרה ו/או היפרדות רשתית לא מתוקנת לאחר vitrectomy (סיכון יחסי 1.59) היו פקטורים פרוגנוסטיים אפשריים בתת-קבוצה של 66 עיניים שעברו vitrectomy בעבר, ונוכחות גלאוקומה ניאו-וסקולרית בעין השנייה (סיכון יחסי 1.73) הייתה פקטור פרוגנוסטי מובהק ב-82 עיניים עם גלאוקומה ניאו-וסקולרית המיוחסת לרטינותיה סוכרתית.

 

מסקנת החוקרים הייתה, כי הפקטורים הפרוגנוסטיים לכישלון ניתוחי של טרבקולוטומיה עם מיטומיצין C המבוצעת בשל גלאוקומה ניאו-וסקולרית היו גיל צעיר ו- vitrectomyבעבר בכל החולים עם גלאוקומה ניאו-וסקולרית, ונוכחות גלאוקומה ניאו-וסקולרית בעין השנייה בחולים עם מחלה שנגרמה על-ידי רטינופתיה סוכרתית. ממברנה פרוליפרטיבית פרסיסטנטית ו/או היפרדות רשתית לאחר vitrectomy עשויות אף הן לתרום לתוצאות גרועות יותר של טרבקולוטומיה.

 

 

Am J Ophthalmol. 2009 Feb 3

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני