חדשות

היעילות של ציקלופלסטיה אנדוסקופית בשילוב עם פקואמולסיפיקציה לטיפול בגלאוקומה סגורת זווית (מתוך כנס COS)

09/07/2009

מתוצאות מחקר שהוצג בכנס השנתי ה-72 של ה- Canadian Ophthalmological Society (COS) בחודש יוני 2009, עולה כי ניתן לבצע ציקלופלסטיה אנדוסקופיה (Endoscopic cycloplasty, ECPL) יחד עם פקואמולסיפיקציה (Phacoemulsification), לטיפול בזווית סגורה כתוצאה מ-plateau iris configuration.

 

החוקרים מציינים כי אנשים עם plateau-iris configuration סובלים מגלאוקומה סגורת זווית. במקרים רבים, מצב זה עמיד לטיפולים הקיימים לגלאוקומה. הם מוסיפים כי טיפולים שונים, כולל אירידוטומי בלייזר (laser peripheral iridotomy) או הסרת העדשה, אינם יעילים לטיפול בסגירת הזווית שיוצר סינדרום ה- plateau-iris.

 

במהלך ECPL מכוונים את קרן הלייזר לחלק האחורי של הגוף הציליארי (ciliary body), ולא לכל הגוף הציליארי. החוקרים רצו לבדוק האם השלוחות הציליאריות (ciliary processes) יוכלו להתכווץ מחדש ולפתוח את הזווית הסגורה.

 

זהו מחקר רטרוספקטיבי, שבו החוקרים בדקו 31 עיניים שטופלו בפקואמולסיפיקציה ו-ECPL ב-270 מעלות, בשל זווית סגורה המשנית ל- plateau-iris. החוקרים אספו נתונים על המשתתפים, כולל היסטוריה של בעיות עיניים, אינדיקציות לניתוח וסיבוכים במהלך הניתוח או לאחריו.

 

מתוצאות המחקר עולה, כי 3 חודשים לאחר הניתוח ירד הלחץ התוך עיני מ-18.0 מ"מ כספית ל-13.0 מ"מ כספית. המספר הממוצע של התרופות לטיפול בגלאוקומה ירד מ-1.7 ל-0.8 והזווית הנזאלית הממוצעת עלתה מ-0.96 ל-2.77 בגוניוסקופיה (p<0.005 לכל התוצאות).

 

כמו כן, החוקרים השתמשו ב-ultrasound biomicroscopy כדי לתפוס את השלוחות הציליאריות ולצפות בשינויים בלשכה הקדמית.

 

החוקרים מוסיפים כי נצפו מעט סיבוכים לתהליך ה-ECPL, והסיבוכים שהתרחשו לא היו משמעותיים. הם מציינים כי היו מקרים של בצקת ודלקת, אך לא אירעו מקרי לחץ נמוך (hypotony).

 

בכוונת החוקרים לערוך כעת מחקר פרוספקטיבי, להשוואת הטיפול בפקואמולסיפיקציה לבדה מול טיפול בפקואמולסיפיקציה ו-ECPL.

 

 

מתוך כנס ה-72nd Annual Meeting and Exhibition of the Canadian Ophthalmological Society (COS).

 

 

לידיעה ב-DocGuide

 

 

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני