חדשות

השוואה בין Baerveldt ובין Ahmed בטיפול בגלאוקומה (מתוך כנס ה-AAO)

01/12/2015

 

בחולים עם גלאוקומה עמידה לטיפול, שיעור הכישלונות המצטבר לאחר חמש שנים היה נמוך יותר עם שתל Baerveldt-350 בהשוואה ל-Ahmed Glaucoma Valve, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Ophthalmology.

 

מבין 238 חולים, 14 חולקו באקראי לטיפול בהתקן Baerveldt ו-124 חולקו באקראי להתקן Ahmed, שניהם הושתלו באמצעות טכנולוגיה סטנדרטית. כ-75% מהמשתתפים השלימו את מלוא חמש שנות המעקב.

 

שני השתלים נמצאו יעילים בטיפול בגלאוקומה רפרקטורית, אך שיעור הכישלונות היה נמוך ב-13% עם Baerveldt בהשוואה ל-Ahmed. בנוסף, תועדה ירידה של 3 מ"מ כספית בלחץ התוך-עיני הממוצע לאחר חמש שנים בקבוצת הטיפול ב- Baerveldt לצד ירידה של תרופה אחת.  שני השתלים הביאו לירידה משמעותית בלחץ התוך-עיני, כאשר במהלך חמש שנות המחקר הלחץ התוך עיני הממוצע עמד על 13.6 מ"מ כספית עם Baerveldt ו-16.6 מ"מ כספית עם Ahmed (p<0.001).

 

עם זאת, הסיכון להיפוטוניה היה גבוה יותר ב-13% בקבוצת הטיפול ב- Baerveldt בהשוואה ל-Ahmed (למעשה, לא תוארו מקרים של היפוטוניה בקבוצת המטופלים בהתקן Ahmed).

 

בתקופה המוקדמת לאחר ניתוח הלחץ התוך-עיני היה נמוך יותר משמעותית בקבוצת הטיפול בהתקן Ahmed, אך בקבוצת הטיפול ב- Baerveldt תועדו יותר עליות במדדי הלחץ התוך-עיני. עם זאת, לאחר חודשיים, בקבוצת Baerveldt הלחץ התוך-עיני היה נמוך יותר, מגמה שנשמרה לאורך חמש שנים.

 

החוקרים מדווחים כי בשתי הקבוצות תועדה ירידה בצורך בטיפול תרופתי, אך היקף הירידה היה גדול יותר עם Baerveldt. מספר התרופות הממוצע ירד לאורך חמש שנים מ-3.1 ל-1.3 תרופות בקבוצת הטיפול ב- Baerveldt ומ-3.1 ל-1.8 תרופות בקבוצת הטיפול ב-Ahmed.

 

תוצאות הראיה היו דומות בשתי הקבוצות, עם ירידה בחדות סנלן בשתי הקבוצות מחציון של 20/100 בתחילת הדרך ל-20/200 לאחר חמש שנים. לא תועד הבדל כולל בדרגת אובדן הראיה בין שתי הקבוצות. כמחצית מהחולים נותרו בתוך שורת סנלן אחת.

 

שיעור הסיבוכים היה דומה בשתי הקבוצות (69% עם Baerveldt ו-63% עם Ahmed), ומרביתן היו תופעות מינוריות שחלפו ללא טיפול.

 

כמחצית מהחולים בכל קבוצה נדרשו להתערבות נוספת, למרות שלרוב הפרוצדורות בוצעו באמצעות מנורת סדר. בשלב המוקדם לאחר ניתוח, ניקוז לאיזון עליות בלחץ התוך-עיני היה נפוץ יותר בקבוצת הטיפול ב- Baerveldt בהשוואה לקבוצת הטיפול ב-Ahmed (14% לעומת 4%).

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי הממצאים מעידים כי הן Ahmed והן Baerveldt הינם טיפולים יעילים לגלאוקומה רפרקטורית, עם יתרונות וחסרונות לכל אחד מאלו.

 

מתוך כנס ה-American Academy of Ophthalmology

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני