חדשות

הקשר בין זיהום Helicobacter Pylori והסיכון לסרטן קיבה (Am J Gastroenterol)

22/04/2007

ממחקר חדש, שפורסם בגליון אפריל של American Journal of Gastroenterology, עולה כי אדנוקרצינומה ולימפומה של הקיבה מתפתחים רק בחולים עם זיהום Helicobacter Pylori, ולכן ייתכן כי הזיהום החיידקי הינו גורם הכרחי במרבית הממאירויות בקיבה.

 

החוקרים מסבירים כי סרטן קיבה הינו גורם התמותה השני בשכיחותו מסרטן בעולם, ואחראי לעד מליון מקרי תמותה בשנה.

 

החוקרים בחנו את השפעת זיום ב-H. Pylori על התפתחות מגוון ממאירויות בקיבה בטאיוואן, ב-1225 חולים עם דיספפסיה, שהיו במעקב במהלך תקופה ממוצעת של 6.3 שנים. מבין 1225 החולים, 618 (50.4%) אובחנו עם זיהום של H. Pylori ו-607 (49.6%) היו שליליים לחיידק. בדיקות אנדוסקופיה בוצעו בתחילת המחקר ובמרווחים של 1-3 שנים לאחר מכן.

 

שבעה משתתפים חיוביים לזיהום H. Pylori פיתחו אדנוקרצינומה של הקיבה, אף אחד מהמשתתפים ללא הזיהום החיידקי לא פיתח ממאירות במהלך תקופת המעקב, אחד מהמשתתפים החיוביים לחיידק פיתחו לימפומה של הקיבה, לעומת זאת, איש מהמשתתפים ללא הזיהום לא פיתחו לימפומה בקיבה.  משילוב הממצאים עולה כי זיהום H. Pylori מביא לעליה משמעותית בשיעור הממאירויות בקיבה, בהשוואה למטופלים שליליים לזיהום החיידקי (1.3% לעומת 0.0%, בהתאמה, p=0.007).

 

ב-283 משתתפים הביאו הרופאים לארדיקציה של H. Pylori. חמישה משתתפים לאחר ארדיקציה ושניים ללא ארדיקציה, המשיכו ופיתחו אדנוקרצינומה של הקיבה – הבדל חסר משמעות.

 

החוקרים מצאו כי מטפלזיה אינטסטינלית הינה הפקטור הבלתי-תלוי היחידי המנבא התפתחות ממאירות בקיבה, עם Odds Ratio של 4.5. לאור כל זאת, יש לעקוב אחר חולים עם זיהום H. Pylori ומטפלזיה אינטסטינלית.

 

Am J Gastroenterol 2007;102:725-730.

לידיעה במדסקייפ

 

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני