חדשות

ארדיקציה של הליקובקטר פילורי מונעת התקדמות שינויים טרום-ממאירים בקיבה (Am J Gastroenterol)

01/08/2009

ממחקר חדש עולה כי ארדיקציה של הליקובקטר פילורי מונעת התקדמות מטפלזיה של המעי בקיבה (Barrett's Esophagus) בחולים עם GERD (Gastroesophageal Reflux Disease) המטופלים בתרופות ממשפחת PPI (Proton Pump Inhibitor).

 

לדברי החוקרים, טיפול ארוך-טווח ב-PPI הוא די נפוץ בחולים עם GERD. לאחר ארדיקציה של הליקובקטר פילורי, הסבירות לאי-התקדמות של שינויים טרום-ממאירים הוא די גבוה.

 

החוקרים בחנו אם ארדיקציה של הליקובקטר פילורי בחולים עם GERD, תחת טיפול ארוך-טווח ב-Esomeprazole, מביאה לירידה או עצירת התפתחות או משרה נסיגה של נגעים טרום-ממאירים כמו אטרופיה של הקיבה ומטפלזיה של המעי.

 

בחולים חיוביים להליקובקטר פילורי שעברו ארדיקציה, תועדה ירידה דרמטית בדלקת קיבה, אך באלו שהיו חיוביים להליקובקטר פילורי, ולא עברו ארדיקציה, לא חל שינוי בדלקת הקיבה.

 

שכיחות אטרופיה של הקיבה ירדה באופן מובהק במהלך השנה הראשונה והשנייה למעקב בקבוצת הארדיקציה, ושכיחות מטפלזיה של המעי ירדה באופן מובהק בשנה השנייה, אך שיעורי ההימצאות של אטרופיה של הקיבה ומטפלזיה של המעי עלו בשנה השנייה בקבוצת החולים החיוביים להליקובקטר פילורי , שלא עברו ארדיקציה.

 

יתרה מזאת, החוקרים מצאו כי בחולים בקבוצת הארדיקציה שכיחות נסיגה של הנגעים הייתה גדולה יותר, עם שכיחות נמוכה יותר של אטרופיה של הקיבה ומטפלזיה של המעי, בהשוואה לחולים שלא עברו ארדיקציה.

 

החוקרים לא זיהו הבדלים בשיעורי אטרופיה של הקיבה ומטפלזיה של המעי בין חולים שקיבלו טיפול רציף או טיפול לפי הצורך ב-Esomeprazole.

 

החוקרים מדגישים את חשיבות בדיקות סקר וארדיקציה של הליקובקטר פילורי בחולים המקבלים טיפול ארוך-טווח ב-Esomeprazole עקב דלקת של הוושט על-רקע ריפלוקס, במטרה למנוע התפתחות שינויים טרום-ממאירים, להגביל את התקדמותם ולעודד נסיגה של שינויים כמו אטרופיה של הקיבה ומטפלזיה של המעי.

 

טיפול בהליקובקטר פילורי צפוי למנוע הישנות כיבים, התפתחות כיבים חדשים, וייתכן כי ימנע שינויים טרום-ממאירים, התקדמות שינויים טרום-ממאירים קיימים, ואף יביא לנסיגה בשינויים טרום-ממאירים. לכן, טיפול זה עשוי להביא לירידה בשיעורי סרטן קיבה.

 

Am J Gastroenterol 2009;104:1642-1649

 

לידיעה במדסקייפ

 

 

 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני