חדשות

החמרה בדלקת כרונית בילדים עם זיהום לא-מטופל בהליקובקטר פילורי (J Pediatr)

23/03/2011

מאת ד"ר עמית עקירוב

 

בילדים עם דלקת כרונית של הקיבה וזיהום הליקובקטר פילורי, הכחדה של החיידק ככל הנראה לא תביא לשיפור בתסמינים, אך תביא לשיפור בדלקת בקיבה שעשויה בסופו של דבר להוביל לגידול ואף חמור מכך, כך מדווחים חוקרים מאיטליה במאמר חדש שפורסם ב-Journal of Pediatrics.

 

לפי הנחיות NAPSGHAN (North American Society for Pediatric Gastroenterology, Hepatology and Nutrition) מומלץ לטפל בילדים כנגד הליקובקטר פילורי במידה וישנו כיב קיבה או תריסריון, לימפומה מסוג MALT, או דלקת קיבה אטרופית עם מטפלזיה אינטסטינאלית.

 

במטרה לבחון את חשיבות הכחדת הליקובקטר פילורי בילדים עם דלקת כרונית פעילה של הקיבה, החוקרים חילקו באקראי 30 ילדים כאלו לטיפול הכחדה משולש (עם Omeprazole, Amoxicillin ו-Clarithromycin) או טיפול סימפטומאטי.

 

12 חודשים מאוחר יותר, לא תועד הבדל מובהק סטטיסטית בתסמיני דיספפסיה בין שתי הקבוצות. עם זאת, החוקרים זיהו הבדלים בממצאים האנדוסקופיים, כאשר בקבוצת הטיפול הסימפטומאטי בלבד הדלקת הכרונית הייתה משמעותית יותר וכך גם צפיפות ופעילות חיידקי הליקובקטר פילורי, בהשוואה לחולים להם ניתן טיפול להכחדת החיידקים.

 

יתרה מזאת, לאחר שנה אחת לא תועדו מקרים של הכחדה עצמית; הליקובקטר פילורי נותר בכל הילדים שלא קיבלו טיפול משולש.

 

החוקרים מציינים כי זיהום הליקובקטר פילורי נוטה לעבור במשפחת ומשקי בית. הם אינם ממליצים על בדיקה וטיפול במטרה להגביל את התפתחות עמידות לטיפול תרופתי. במקום זאת, החוקרים מסכמים, התוצאות עשויות לספק עדות התומכת בתפיסה לפיה יש מקום להכחדה של הליקובקטר פילורי בכל הילדים הסימפטומאטיים למניעת דלקת שעשויה לעודד התפתחות נגעים טרום-ממאירים.

 

הם מציינים בפרט כי יש לטפל בכל הילדים עם זיהום הליקובקטר פילורי ולא רק באלו עם כיבים, לימפומה מסוג MALT ואטרופיה של הקיבה.

 

J Pediatr 2011

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני