חדשות

מהו הטיפול המשולש הטוב ביותר כנגד זיהום הליקובקטר פילורי (The Lancet)

26/07/2011

 

מאת ד"ר עמית עקירוב

 

בכתב העת Lancet פורסם מחקר בו נערכה השוואה בין משטרי טיפול שונים, המבוססים על שלוש תרופות, כנגד זיהום הליקובקטר פילורי.

 

משטר הטיפול כנגד הליקובקטר פילורי התבסס על תרופה ממשפחת PPI (Proton Pump Inhibitor), Amoxicillin ו-Clarithromycin (משטר הטיפול הנפוץ באירופה וצפון אמריקה), עם משטר טיפול בארבע תרופות, הניתנות ביחד במשך חמישה ימים ובאופן עוקב במשך 10 ימים, וכולל Nitroimidazole (הנפוץ בשימוש באמריקה הלטינית).

 

המחקר שנערך באמריקה הלטינית כלל 1463 משתתפים, בגילאי 21-65 שנים, שהיו חיוביים לזיהום בחיידק הליקובקטר פילורי, וחולקו באקראי לאחד מהטיפולים הבאים – 14 ימי טיפול ב-Lansoprazole, Amoxicillin ו-Clarithromycin (טיפול סטנדרטי, 488 משתתפים); 5 ימי טיפול ב-Lansoprazole, Amoxicillin ו-Metronidazole (טיפול בו-זמנית, 489 משתתפים); 5 ימי טיפול ב-Lansoprazole ו-Amoxicillin ולאחריהם 5 ימי טיפול ב-Lansoprazole, Clarithromycin ו-Metronidazole (טיפול עוקב, 488 משתתפים).

 

החוקרים העריכו את מצב ההכחדה של הזיהום (ארדיקציה) על-סמך תבחין נשיפה שנערך 6-8 שבועות לאחר ההקצאה האקראית. יעד הסיום העיקרי היה הסבירות לארדיקציה של הליקובקטר פילורי.

 

החוקרים מדווחים כי הסבירות לארדיקציה עם טיפול סטנדרטי עמדה על 82.2%, גבוהה ב-8.6% מזו של טיפול משולב בו-זמנית (73.6%) וב-5.6% מזו של טיפול עוקב (76.5%).

 

בעקבות ממצאי המחקר, החוקרים מסכמים וכותבים כי טיפול סטנדרטי בן 14 ימים, בשלוש תרופות, עדיף על טיפול בן חמישה ימים או טיפול עוקב בן עשרה ימים בארבע תרופות, כטיפול אמפירי להכחדת זיהום הליקובקטר פילורי באמריקה הלטינית.

 

The Lancet, Early Online Publication, 20 July 2011

 

לידיעה ב-NELM

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני