חדשות

מה בין זיהום בהליקובקטר פילורי ובין הסיכון לסוכרת? (Diabetes Care)

13/02/2012

 

מאת ד"ר עמית עקירוב

 

במאמר חדש שפורסם בכתב העת Diabetes Care מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מקליפורניה, מהן עולה כי בנוכחות זיהום בהליקובקטר פילורי חלה עליה של למעלה מכפליים בסיכון לסוכרת.

 

לדברי החוקרים, מהתוצאות עולה קשר משמעותי בין הליקובקטר פילורי ובין חיזוי התפתחות סוכרת מסוג 2. מחקרים קודמים שבחנו את הקשר בין הזיהום החיידקי וסוכרת לא העלו תוצאות חד-משמעיות.

 

במטרה להבין טוב יותר את הקשר בין השניים, החוקרים עקבו אחר קרוב ל-800 נבדקים במשך כעשר. אף אחד מהמשתתפים לא סבל מסוכרת מסוג 2 בתחילת המחקר. במשך הזמן, אובחנו 144 חולים עם סוכרת ו-97% מהם נמצאו חיוביים להליקובקטר פילורי בתחילת המחקר.

 

מנגד, 91% מאלו שלא פיתחו סוכרת נמצאו חיוביים לזיהום החיידקי.

 

לאחר שהחוקרים לקחו בחשבון גורמים דוגמת מחלת כלי דם, עישון ועודף משקל, הם מצאו כי הסיכון להתפתחות סוכרת היה גבוה פי 2.7 באלו עם הזיהום החיידקי.

 

החוקרים מצאו כי לאחר תקנון לאלו שנטלו סותרי חומצה או אנטיביוטיקה לטיפול בזיהום, הטיפול לא השפיע על התוצאות. הם גם לא מצאו קשר דומה בין זיהומים אחרים – בעיקר, הרפס, וריצלה, CMV ו-Toxoplasma gondii ובין סוכרת.

 

החוקרים לא יודעים להסביר מדוע קיים קשר בין הליקובקטר פילורי ובין סוכרת, אם כי אחת ההשערות הינה כי החיידק משנה את סביבת המעי או מעודד תהליך דלקתי התורם לסוכרת.

 

החוקרים קוראים לערוך מחקרים נוספים במטרה להוכיח כי להליקובקטר פילורי אכן יש השפעה על סוכרת, מאחר שניתן לטפל בזיהום החיידקי.

 

Diabetes Care 2012

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני