חדשות

הערכת תוצאות טיפול מרובע חדש כנגד הליקובקטר פילורי (Aliment Pharmacol Ther)

10/11/2012

 

מאת ד"ר עמית עקירוב

 

לאור ירידה בשיעורי ההכחדה של חיידקי הליקובקטר פילורי ברחבי העולם עם טיפול משולש סטנדרטי, נדרשים משטרי טיפול חדשים לחיידקים עמידים לטיפול אנטיביוטי, בעיקר בחולים עם אלרגיה לפניצילין. לאור זאת, במחקר חדש ממערב אוסטרליה, בחנו החוקרים את תוצאות משטר טיפול מרובע חדש כנגד החיידק ומצאו כי משלב PARC (Proton pump inhibitor, Amoxicillin, Rifabutin, Ciprofloxacin) מהווה אפשרות נוספת, בעיקר במדינות עם עמידות נמוכה לקינולונים.

 

במסגרת המחקר בחנו החוקרים את היעילות של משלבים אנטיביוטיים חליפיים וצורך בבדיקות רגישות לפני מתן אנטיביוטיקה. הם גייסו למחקר 310 חולים שנכשלו בלפחות משטר טיפול משולש אחד בן שבעה ימים בשנים 2007 ו-2011. טיפול אנטיביוטי ניתן על-פי בדיקות רגישות לפני מתן הטיפול ונוכחות אלרגיה לפניצילין.

 

החוקרים מדווחים כי חיידקי הליקובקטר פילורי תורבתו בהצלחה מדגימות של 98.7% מהחולים. שיעור החיידקים העמידים ל-Clarithromycin ו-Metronidazole עמד על 94.1% ו-67.6%, בהתאמה, כאשר 65% היו עמידים לשתי התרופות.

 

באשר לטיפול מרובע במשלב PARC, שיעורי ההכחדה המוצלחים עמדו על 95.2% מהחולים. בחולים עם אלרגיה ל-Amoxicillin, טיפול מרוב חלופי  כלל PPI, Bismuth Subcitrate, Rifabutin ו-Ciprofloxacin, עם שיעורי הכחדה של 94.2%.

 

בחולים שנדרשו לטיפול הצלה חליפי, ניתן טיפול משולב מותאם אישית, שכלל Bismuth, Rifabutin, Tetracycline או Furazolidone; שיעורי ההכחדה עמדו על 73.8%.

 

מהנתונים עולה כי זני הליקובקטר פילורי אלו רגישים לרוב לציפרופלוקסצין וריפאבוטין, כלומר טיפול PARC עשוי להתאים במקרים אלו, ללא צורך בבדיקות רגישות לטיפול אנטיביוטי, בעיקר במדינות עם עמידות נמוכה לקינולונים. עם זאת, בדיקות רגישות לתרופות אנטיביוטיות לפני הטיפול מסייעות מאוד כאשר שוקלים שילובים אנטיביוטיים חדשים. החוקרים מאמינים כי שיעורי הכחדה של  73.8% עם משלבים חדשים, שנקבעו לפי בדיקות רגישות לטיפול אנטיביוטי, סייעו רבות למטופלים, בעיקר אלו עם אלרגיה לפניצילין.

 

Aliment Pharmacol Ther 2012; 36: 1076–1083

 

לידיעה ב-NELM

 

 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני