חדשות

הדבקה בהליקובקטר פילורי עשויה להפחית סרטן הושט (J Infect Dis)

12/02/2005

מחקר חדש מראה כי אנשים שלא נדבקו בהליקובקטר פילורי הם בסיכון עולה להתפתחות אדנוקרצינומה בושט. הממצאים אינם עונים על השאלה האם יש להשמיד את החיידק או לא, אומרת ד"ר קטרין דה מרטל מאונ' סטנפורד ושותפיה.

ד"ר דה מרטל מציינת כי זהו מצב לא רצוי, אך לא אצל כולם, ולכן יש לחשוב בזהירות לפני שמטפלים בכולם.

חלק מהחוקרים מצאו קשר שלילי בין H. pylori וצרבת (GERD), ובעוד שהדבקה ב-H. pylori יורדת בעולם המפותח, יש עלייה באדנוקרצינומה בושט, ציינו החוקרים בגיליון מרץ של Journal of Infectious Disease.

החוקרים שיערו כי H. pylori מפחית חומציות קיבה בחלק מהאנשים המודבקים ע"י גרימה לדלקת קיבה אטרופית או ע"י השפעה ישירה על כמות החומצה המופרשת, ולכן הפחתת הסיכון לצרבת, Barrett esophagus ואדנוקרצינומה בושט.

בכדי לחקור את הקשר ערכו החוקרים מחקר שכללל 128,992 חברי מערכת הבריאות אשר עברו בדיקה רפואית מקפת בשנות ה-60.

במשך תקופת המעקב, שנמשכה בין 5 ל-35 שנים, 52 נבדקים פיתחו קרצינומה בושט. החוקרים התאימו 3 נבדקי ביקורת לכל מקרה ובדקו דגימות סרום ל-H. pylori.

יחס הסיכויים להתפתחות אדנוקרצינומה בושט במשך תקופת המעקב היה 0.20 לנבדקי H. pylori חיובי בהשוואה לאלו שלא היו נשאים. ההשפעה היתה משמעותית רק בקרב נבדקים שהיו צעירים מגיל 50 בזמן הבדיקה, והיתה בלתי תלויה בהשפעת עישון סיגריות ו-BMI.

בעוד שמחקר זה אינו הראשון לקשור בין קרצינומה בושט לחוסר הדבקה ב-H. pylori, החדש הוא כי העובדה שלמחקר זה יש מתודולוגיה משמעותית ביותר; זהו מחקר גדול והנבדקים עברו מעקב פרוספקטיבי.

ד"ר דה מרטל ושותפיה הסיקו כי H. pylori הוא אחד ממספר עצום של אורגניזמים אשר מאכלסים את גוף האדם בצורה כרונית, אך אורגניזם זה עשוי להעלות סימולטנית את הסיכון להתפתחות אולקוס, סרטן קיבה ולימפומת קיבה, ולהוריד את הסיכון להתפתחות אדנוקרצינומה של הושט וצרבת.

החוקרים מוסיפים כי מחקרים עתידיים והערכות מחיר-תועלת יגדירו סופית את שיווי המשקל הבריא ביותר בין האדם ל-H. pylori.

J Infect Dis 2005;191:761-767

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני