חדשות

האם יוגורט פרוביוטי מסייע לארדיקציית זיהום בהליקובקטר פילורי? (מתוך American Journal of Clinical Nutrition)

19/04/2006

ממחקר שנערך לאחרונה, עולה כי יוגורט פרוביוטי מגדיל את יעילותו של הטיפול המרובע בסילוק זיהום בהליקובטר פילורי (Helicobacter pylori). המחקר פורסם בכתב העת האמריקאי לתזונה קלינית (American Journal of Clinical Nutrition).

 

בראיון שנערך עימו לאחרונה, מסר אחד החוקרים כי יוגורטים המכילים לקטובצילים וביפידובקטריום (AB-yogurt), יכולים לדכא את החיידק הליקובקטר פילורי. הוא הוסיף, כי יש צורך לשפר את שיעור ההשמדה של הליקובקטר פילורי נותר על ידי טיפול מרובע, לאחר כשלון טיפול משולש.

 

במחקר השתתפו 138 מטופלים בהם כשל הטיפול המשולש בהליקובטר פילורי, וכדי להעריך את העמידות לאנטיביוטיקה נלקחה תרבית להליקובקטר פילורי.

 

המשתתפים חולקו אקראית או לקבוצה שקיבלה טיפול מרובע ובנוסף לו יוגורט, או לקבוצה שקיבלה טיפול מרובע בלבד. המשתתפים קיבלו את הטיפול המרובע למשך שבוע אחד, עם או בלי 4 שבועות של טיפול מקדים ב- AB-yogurt, 400 מ"ל ליום.

 

לפני ומידי שבועיים במהלך 4 השבועות של צריכת היוגורט, ערכיexcessive delta 13CO2/mL של מבחן נשיפת אוראה (13C-urea breath test) נאספו מכל המשתתפים שקיבלו יוגורט בנוסף לטיפול המרובע. שתי קבוצות משתתפי המחקר עברו מבחן נשיפת אוראה לפחות 6 שבועות לאחר הטיפול המרובע, להערכת תוצאות ארדיקציית ההליקובקטר פילורי הנותר.

 

לאחר 4 השבועות של צריכת היוגורט, אצל המטופלים שקיבלו יוגורט בנוסף לטיפול המרובע, שבתחילה נמצא אצלהם זיהום בהליקובטר פילורי עמיד או רגיש לאנטיביוטיקה, הודגמה ירידה משמעותית בערכי excessive delta 13CO2/mL של מבחן נשיפת אוראה (P < .0001).

 

בהשוואה לקבוצת המטופלים שקיבלו טיפול מרובע בלבד, המשתתפים שקיבלו בנוסף יוגורט הראו שיעור ארדיקצייה גבוה יותר של הליקובקטר פילורי.

 

החוקר ציינו, כי טיפול מקדים משך 4 שבועות ב- AB-yogurtיכול להוריד את העומס של הליקובקטר פילורי, למרות עמידות לאנטיביוטיקה, ולכן משפר את יעילותו של הטיפול המרובע בסילוק ההליקובטר פילורי הנותר.

 

החוקר הוסיף בראיון שנערך עימו, כי קיים אינטרס מדעי לברר ולדעת האם היוגורט או החומרים הפרוביוטיים היו היעילים יותר בהגדלת שיעור ההצלחה. היות שיוגורט הוא חלק מצריכת המזון היומיומית, יהיה זה מעניין לדעת האם סוגיו השונים עם או ללא חומרים פרוביוטיים שונים הם בעלי השפעות שונות.    

 

 

לידיעה המלאה ממדסקייפ

 

 

Am J Clin Nutr. 2006;83:864-869

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני