חדשות

הימצאות נמוכה של נגיף HPV אונקוגני בחלל הפה והלוע (מתוך Archives of Otolaryngology - Head and Neck Surgery)

01/07/2009

 

ממחקר חדש אשר פורסם בגיליון יוני של ירחון  Archives of Otolaryngology - Head and Neck Surgery עולה כי קיימת הימצאות נמוכה ביותר של זיהום בשקדים (אדנואידים) עם נגיף Human Papillomavirus (HPV) במחוז בקולוראדו אשר בו השכיחות של קרצינומה של תאי קשקש בחלל הפה והלוע החיובית ל-HPV הולכת ועולה.

 

החוקרים ביקשו להדגיש כי בעוד שסרטן של השקדים נחשב באופן מסורתי לכזה הנגרם מצריכה מופרזת של אלכוהול וטבק, הרי שבעשור האחרון גורם חדש עלה והתגלה, נגיף ה-HPV. אופן ההדבקה בנגיף היא כזו בה גברים מבצעים יחסי מין אורו-גניטאליים עם נשים בהן קיים הנגיף בצוואר הרחם.

 

לדברי החוקרים, על מנת לנסות ולמנוע את ההתפתחות של קרצינומה של תאי הקשקש בחלל הפה והלוע, חשוב לדעת בכמה אנשים קיים נגיף HPV אונקוגני על גבי השקדים. כך ניתן יהיה לנקוט, לטענתם, באסטרטגיות טיפוליות ומניעתיות, בדומה לכפי שנעשה עם טיפול בעקבות בדיקה חריגה ממשטח צוואר הרחם (Pap smear).

 

למטרה זו, סקרו החוקרים רקמות לא-סרטניות ממקור שקדים מן החיך של חולים בוגרים, אשר עברו ניתוח בעקבות דלקת שקדים, היפרטרופיה חסימתית של השקדים או דום נשימה חסימתי בשינה, המתואמים אלו לאלו לגיל ומין. על החולים טופלו במרכז יחיד במחוז בקולוראדו, במהלך שני פרקי זמן בהפרש של 15 שנים זה מזה- הראשון, בין השנים 1979 ל-1982; והשני, בין השנים 1997-2001.

 

החוקרים מצאו כי כל הדגימות משתי הקבוצות שנבדקו היו שליליות לנגיפי HPV-16 ו-HPV-18.

 

תוצאות המחקר הראו, לדבריהם, כי אם מסתכלים על חתך רחב מן האוכלוסיה, במעטים בלבד- למעשה, באפס מתוך 226 חולים- ניתן למצוא את הנגיף בשקדיהם. החוקרים טוענים כי לפי מיטב ידיעתם חייבים להיות אנשים בהם זיהום נגיפי הקדים את ההתפתחות של סרטן הפה והלוע. עם זאת, הם מודים כי אינם יודעים בכמה אנשים כך היה, או מהי הבדיקה הטובה ביותר על מנת לאמוד שיעור זה.

 

לבסוף, ציינו החוקרים כי אם ייבחנו רקמת שקדים של גברים בגילאי 40-50 שנים אשר השתתפו פעמים מרובות ביחסי מין אורו-גניטאליים כשהיו בשנות העשרים לחייהם, הם משערים שימצאו שיעור גבוה יותר של זיהום נגיפי ב-HPV, שכן זוהי הקבוצה המפתחת סרטן שקדים חיובי ל-HPV באופן השכיח ביותר.

 

Arch Otolaryngol Head Neck Surg 2009;135:554-557

 

לידיעה במדסקייפ

 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני