חדשות

ביופסיה נוזלית עשויה לסייע בניבוי הישנות ממאירות אורופרינקס (מתוך כנס ה-Multidisciplinary Head and Neck Symposium)

02/03/2022

 

ביופסיה נוזלית עשויה לנבא באופן מדויק הישנות ממאירות קשקשית של האורופרינקס בתיווך נגיף פפילומה אנושי מוקדם יותר מהערכות קליניות סטנדרטיות ובדיקות הדמיה, כך עולה מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס ה-Multidisciplinary Head and Neck Symposium.

 

החוקרים בחנו את הרשומות אודות 1,076 חולים עם ממאירות תאי קשקש של האורופרינקס על-רקע נגיף HPV מ-118 אתרים בארצות הברית, אשר השלימו טיפול למעלה משלושה חודשים קודם לכן ועברו בדיקת  TTMV-HPV DNA (tumor tissue-modified viral) בין יוני 2020 ועד נובמבר 2021.

 

במסגרת המחקר נערכה השוואה בין הבדיקה המיועדת לזיהוי זני HPV של 16, 18, 31, 33 ו-35, אל מול עדות קלינית לממאירות אורופרינקס באמצעות בדיקה אנדוסקופית, הערכה רדיולוגית או ביופסיית רקמה.

 

החוקרים מדווחים כי כ-7% מהחולים נמצאו חיוביים (80 חולים) ל-TTMV-HPV DNA בדם. מבין אלו, 26.2% (21 חולים) עם הישנות קלינית ידועה, בעוד שב-73.8% (59 חולים) לא תועדה עדות אחרת למחלה או מצב ביניים

 

מבין אלו ללא עדות קלינית להישנות, ב-93.2% (55 חולים) תועד אישור הישנות באמצעות בדיקות הדמיה או ביופסיה. מבין ארבעת החולים הנותרים, בשניים זוהו נגעים חשודים קלינית ובשניים לא תועדה עדות אחרת למחלה.

 

מהנתונים עולה כי בדיקת הדנ"א הדגימה ערך מנבא חיובי של 95% (76 מבין 80 חולים) לממאירות קשקשית של האורופרינקס חוזרת או עיקשת.

 

החוקרים כותבים כי תוצאה חיובית בבדיקת TTMV-HPV DNA הייתה הסמן הראשון להישנות ב-72% מהחולים וקרוב למחצית מההשנויות זוהו למעלה מ-12 חודשים לאחר השלמת הטיפול.

 

שילוב בדיקה ל-TTMV-HPV DNA במסגרת המעקב לאחר טיפול בחולים אלו עשוי לסייע לרופאים לזהות ממאירויות מוקדם יותר ולהתערב מהר יותר לשיפור התוצאות.

 

מתוך כנס ה-Multidisciplinary Head and Neck Symposium.

 

לידיעה במדסקייפ

 

 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני