חדשות

האם איבופרופן מונע הופעה של מחלת גבהים או שמא רק ממסך את תסמיני המחלה? (Wilderness & Environmental Medicine Journal)

02/01/2013

מאת מערכת אי-מד

מחקר חדש מצא כי לאיבופרופן השפעה חיובית במניעה של מחלת הרים חריפה (preventing acute mountain sickness, AMS), אך כי יתכן ולתרופה השפעה ממסכת על הסימפטומים המצביעים על המחלה, כמו כאבי ראש. כחלק ממחקר כפול סמיות ומבוקר, נבדקו קרוב ל-300 טיילים שטיילו בהרי ההימלאיה בנפאל כשהגיעו לגובה 4280 או 4258 מטרים וקיבלו באופן אקראי טיפול של 600 מ"ג איבופרופן שלוש פעמים ביום, או פלצבו, לפני ובזמן שטיפסו לגובה של 4928 מטרים. כ-62% מהמשתתפים השלימו את הטיפול, והחוקרים אבחנו את המשתתפים באמצעות שאלון לזיהוי AMS.

מתוצאות ניתוח השאלונים נראה כי לאיבופרופן היתה יעילות בקרב כלל המשתתפים הבהורדת ההיארעות של AMS וכן של -HAH (כאבי ראש וכאבי ראש חמורים בשל הגובה, High altitude headaches) אך במשתתפים שסיימו את המחקר ההבדלים בין קבוצת הפלצבו וקבוצת הטיפול קטנו כך שלא היו משמעותיים כמעט מבחינה סטטיסטית.

החוקרים מסכמים כי איבופרופן הוא פתרון זול ויעיל שיכול לסייע במניעה של AMS , וכי במחקרים קודמים נמצא כי לדלקת יש תפקיד במהלך המחלה של AMS . עם זאת, מסייגים החוקרים כי דווקא ההשפעה של איבופרופן כמשכך כאבים עשויה להיות גורם ממסך לכאבי הראש, תסמין חיוני באבחנה של מחלת הגבהים וכך למעשה להוריד את שיעור המקרים בהם המחלה מאובחנת.

לכתבה במדסקייפ

 

 לאבסטרקט

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני