חדשות

מהי היעילות של טיפול תרופתי במינון ומשך מופחתים בחולים עם הפטיטיס C כרונית? (מתוך Journal of Hepatology)

18/01/2011

מאת ד"ר בן פודה שקד

 

ממחקר חדש אשר פורסם בגיליון ינואר של ירחון Journal of Hepatology עולה כי עבור חולים עם זיהום כרוני בהפטיטיס C מגנוטיפ 2 או 3, טיפול של 24 שבועות בתכשירים Peginterferon alfa-2b וב-Ribavirin שמינונו מבוסס-משקל עודנו טיפול הבחירה. עם זאת, לדברי החוקרים ניתן לשקול טיפול מקוצר בן 16 שבועות בלבד בחולים בהם ה-HCV RNA אינו ניתן לזיהוי בשבוע הרביעי לטיפול.

החוקרים מסבירים כי ישנו עניין הולך וגובר באופן בו ניתן לאתר חולים עם זיהום כרוני בהפטיטיס C בגנוטיפ 2 או 3 בהם ניתן להוריד את עול הטיפול התרופתי תוך שמירה על יעילות גבוהה.

בהקשר זה, ביקשו החוקרים בעבודתם זו להקצות אקראית חולים עם זיהום כרוני בהפטיטיס C בגנוטיפ 2 או 3 אשר טרם החלו טיפול תרופתי, לקבל Peginterferon alfa-2b במינון 1.5mcg/kg לשבוע למשך 24 שבועות (קבוצה A); Peginterferon alfa-2b במינון 1.0mcg/kg לשבוע למשך 24 שבועות  (קבוצה B); או לחילופין Peginterferon alfa-2b במינון 1.5mcg/kg לשבוע למשך 16 שבועות בלבד (קבוצה C). כל אחת מקבוצות חולים אלו טופלה בנוסף ב-Ribavirin שמינונו מותאם על פי משקל החולה (בין 800-1200 מ"ג ליום).

במחקר נכללו 2 עוקבות: בראשונה, גויסו חולים מגרמניה ובשנייה גויסה עוקבה בינלאומית מאתרי מחקר שונים ברחבי אירופה ואסיה. היעד העיקרי של המחקר נקבע כתגובה וירולוגית מתמשכת (Sustained virological response, SVR).

החוקרים מדווחים כי מבין 682 החולים שנכללו במחקר, 80.2% סבלו מזיהום בנגיף מגנוטיפ 3. באוכלוסיה שנותחה על פי Intent-to-treat, נמצא כי שיעורי ה-SVT עמדו על 66.5%, 64.3% ו-56.6% בקבוצות A, B ו-C, בהתאמה, והיו דומים בחולים אסיאתיים ולבנים. ההבדלים בין משטרי הטיפול התרופתי לא הגיעו לדבריהם לגבולות המוגדרים מראש של Non-inferiority (של -10%), ולפיכך קבוצות הטיפול B ו-C לא הראו Non-inferiority בהשוואה לקבוצה A.

החוקרים מוסיפים כי בקרב חולים בהם ה-HCV RNA לא ניתן היה לזיהוי בשבוע 4, שיעורי ה-SVT עמדו על 75.3%, 75.9% ו-72.4% בשלוש קבוצות המחקר, בהתאמה. שיעורי חזרת המחלה עמדו על 17.8%, 16.3% ו-29.3%, בהתאמה. בנוסף, תופעות לוואי רציניות הקשורות בטיפול התרופתי היו שכיחות ביותר בקבוצה A והכי פחות שכיחות בקבוצה C. לעומת זאת, תופעות לוואי המצריכות את הפסקת הטיפול התרופתי היו דומות בין שלוש הקבוצות.

לאור תוצאותיהם אלו, מסכמים החוקרים כי עבור חולים עם זיהום כרוני בהפטיטיס C מגנוטיפ 2 או 3, טיפול של 24 שבועות בתכשירים Peginterferon alfa-2b וב-Ribavirin שמינונו מבוסס-משקל עודנו טיפול הבחירה. עם זאת, ניתן לשקול לדבריהם טיפול מקוצר בן 16 שבועות בלבד בחולים בהם ה-HCV RNA אינו ניתן לזיהוי בשבוע הרביעי לטיפול. 

Journal of Hepatology 2011

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני