חדשות

בעיות אתיות עקב דרישה רבה לתרופות חדשות כנגד HCV (מתוך Hepatology)

30/05/2011

 

מאת ד"ר עמית עקירוב

 

ה-FDA (Food and Drug Administration) הודיע על אישור התרופות Boceprevir (Victrelis) ו-Telaprevir (Incivek) לטיפול בזיהום HCV (Hepatitis C Virus). האישורים הללו מהווים חדשות טובות לחולים עם זיהום בנגיף HCV, אולם דרישה רבה לטיפולים אלו עשויה להוביל לבעיות אתיות עבור הרופאים המטפלים, כך מתוך מאמר שפורסם במהדורת יוני של כתב העת Hepatology.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי HCV אחראי לכ-120 מיליון זיהומים ברחבי העולם והינו הסיבה המובילה לתמותה עקב אי-ספיקה כבדית. ל-Pegylated Interferon ו-Ribavirin הייתה השפעה מסוימת, אך תגובה נגיפית ממושכת תועדה בפחות ממחצית מהחולים עם HCV.

 

ממחקרים קליניים עולה כי Telaprevir ו-Boceprevir צפויים להביא לשיפור בולט בתגובה נגיפית ממושכת בחולים עם גנוטיפ 1, בהשוואה לטיפול הסטנדרטי כיום.

 

חלק מהחולים שהיו בסיכון נמוך להתקדמות בעתיד הקרוב דחו את הטיפול במחלה בצפייה לאישור תרופות אלו. ממחקר בנושא עולה כי כ-50% מהחולים שסירבו לטיפול ב-Interferon ו-Ribavirin עשוי זאת בצפייה לתרופות יעילות יותר.

 

החוקרים בחנו את הנתונים במרכז הרפואי בו הם עובדים ומצאו כי בממוצע, הרופא המטפל יכל להתחיל בטיפול בשלושה חולים עם HCV בכל שבוע. הם מצפים לטפל ב-500 חולים חדשים בשבועות לאחר אישור התרופות החדשות.

 

במידה והמצב יתפשט, הדבר עשוי להוביל למחסור בתרופות וחוסר שוויון בחלוקת התרופות. באופן היסטורי, כפי שקרה במקרה של פניצילין, אינסולין ופיתוחים תרופתיים אחרים שהיו חסרים בתחילה, עם חוסר שוויון וחוסר צדק בחלוקת התרופות.

 

Hepatology. 2011;6:1789-1791

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני