חדשות

חשיבות הוספת Telaprevir לטיפול בזיהום כרוני בנגיף HCV (מתוך J Hepatol)

10/09/2011

 

מאת ד"ר עמית עקירוב

 

ממחקר חדש מיפן עולה כי הוספת Telaprevir לטיפול הסטנדרטי כנגד זיהום כרוני בנגיף HCV (Hepatitis C Virus) הביא לשיפור תוצאות הטיפול, בהשוואה לפרוטוקול המקובל ב-Interferon/Ribavirin.

 

לדברי החוקרים, בקרב המטופלים ב- Telaprevir משך הטיפול היה קצר יותר, התגובה הייתה מהירה יותר ושיעורי התגובה הנגיפית הממושכת (SVR, או Sustained Virological Response) היו גבוהים יותר.

 

מדגם המחקר כלל 189 מבוגרים עם זיהום בנגיף HCV מגנוטיפ 1, שלא טופלו מעולם. בכל חולה שלקח חלק במחקר העומס הנגיפי בתחילת המחקר עמד על לפחות 5.0 log 10 IU/mL. שני-שליש מהחולים טופלו ב- Telaprevir, Interferon ו-Ribavirin למשך 12 שבועות, ולאחר מכן, טופלו במשך 12 שבועות נוספים ב-Interferon ו-Ribavirin. יתר החולים טופלו ב-Interferon ו-Ribavirin למשך 48 שבועות.

 

בשתי הקבוצות, החולים טופלו ב-Interferon במינון 1.5 מיקרוגרם לק"ג, בזריקה תת-עורית, פעם בשבוע, וכולם נטלו Ribavirin בינון 200-600 מ"ג, פעמיים ביום. המטופלים ב- Telaprevir נטלומינון של 750 מ"ג, שלוש פעמים ביום.

 

החוקרים התאימו את מינון Ribavirin על-בסיס ערכי המוגלובין, ואת הטיפול ב-Interferon התאימו לרמות לויקוציטים, נויטרופילים או טסיות. לא נעשה שינוי במינון Telaprevir; במידת ורמת המוגלובין ירדה אל מתחת ל-8.5 מ"ג לד"ל, הופסק הטיפול המשולש. במידה ורמת הוגלובין שבה ל-8.5 מ"ג לד"ל ומעלה בתוך שבועיים, ניתן היה להמשיך בטיפול אך רק עם שילוב Ribavirin ו-Interferon.

 

המעקב נמשך 24 שבועות לאחר תום הטיפול.

 

בקבוצת המטופלים ב- Telaprevir, הנגיף נעלם בשכיחות גבוהה יותר (98.4% לעומת 79.4%, p<0.001) ומהר יותר (בתוך 8 שבועות לעומת 38 שבועות).

 

עם Telaprevir, אובדן HCV RNA עלה באופן עקבי, חד ומהיר. ללא Telaprevir, נרשמה עליה הדרגתית במהלך 24 השבועות הראשונים לטיפול.

 

שיעורי תגובה נגיפית מהירה (העדר HCV RNA בתוך ארבעה שבועות מהתחלת הטיפול) עם ובלי Telaprevir עמדו על 84% לעומת 4.8% (p<0.0001). שיעורי תגובה נגיפית ממושכת עמדו על 73% לעומת 49.2%, בהתאמה (p=0.002).

 

עם זאת, בקבוצת המטופלים ב- Telaprevir, המינון הכולל של Ribavirin עמד על 47% בלבד מהיעד, לעומת 77% בקבוצת הביקורת.

 

הטיפול המשולש היה כרוך גם בשיעור גבוה יותר של תופעות לוואי, כולל אנמיה חמורה (11.1% לעומת 0%) ופריחה עורית עקב רגישות בדרגה 3-4 (11.9% לעומת 4.8%) – למרות ששיעורי הפסקת הטיפול עקב תופעות לוואי היו דומים בשתי הקבוצות.

 

החוקרים מצפים כי ל- Telaprevir יהיה מקום בטיפול הסטנדרטי בחולים עם זיהום בנגיף HCV.

 

J Hepatol 2011

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני