חדשות

הערכת גישת הטיפול הטובה ביותר כנגד נגיף HCV בחולים עם מחלת כליות סופנית (Alimentary Pharmacology & Therapeutics)

26/10/2011

 

מאת ד"ר עמית עקירוב

 

במאמר חדש שפורסם בכתב העת Alimentary Pharmacology & Therapeutics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מהם עולה כי טיפול כנגד נגיף HCV (Hepatitis C Virus) ב-Pegylated Interferon במשטר המבוסס על מתן מינון התחלתי של 600 מ"ג בשבוע של Ribavirin והתאמת הטיפול באריתרופויאטין כאשר ערכי המוגלובין יורדים אל מתחת ל-10 גרם לד"ל הינה גישת טיפול יעילה בחולים עם מחלת כליות בשלב סופני.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בחולים עם מחלת כליות בשלב סופני, טיפול להכחדת נגיף HCV מביא לשיפור הישרדות השתל והמטופל. במחקר הנוכחי ביקשו החוקרים לקבוע את השימוש האופטימאלי באריתרופויאטין ו-Ribavirin, להשוות את ריכוזי Ribavirin עם אלו של חולים עם HCV ותפקוד כלייתי תקין ולהעריך את התגובה הנגיפית הממושכת במחקר פרוספקטיבי של חולים עם מחלת כליות סופנית המועמדים להשתלת כליה.

 

המחקר כלל 32 משתתפים שלא קיבלו טיפול קודם וטופלו כעת ב-Peg-IFN-α2a ו-Ribavirin. החוקרים התבססו על שני משטרי טיפול שונים של Ribavirin ואריתרופויאטין: התחלת טיפול ב-Ribavirin במינון 600 מ"ג לשבוע ומתן אריתרופויאטין כאשר ערכי המוגלובין יורדים אל מתחת ל-10 גרם לד"ל (קבוצה ראשונה), או התחלת טיפול ב-Ribavirin במינון 1000 מ"ג לשבוע תוך העלאת אריתרופויאטין מתחילת הטיפול (קבוצה שניה).

 

מהתוצאות עולה כי בקרב החולים בקבוצה הראשונה, חציון ערכי המוגלובין היה נמוך יותר (9.6 לעומת 10.9 גרם לד"ל, p=0.02), עם שכיחות גבוהה יותר של ערכי המוגלובין של מתחת ל-10 גרם לד"ל (58% לעומת 5%, p=0.0007) למרות מינונים נמוכים יותר של Ribavirin (105 לעומת 142 מ"ג ליום, p<0.0001) בהשוואה לחולים בקבוצה השנייה.

 

החוקרים מדווחים על מגמה לפיה נדרשו עירויים תכופים יותר בחולים בקבוצה הראשונה, בהשוואה לקבוצה השנייה (50% לעומת 20%, P=0.08). בהשוואה לחולים עם תפקוד כלייתי תקין, בחולים עם מחלת כליות סופנית ריכוזי Ribavirin היו נמוכים יותר במהלך החודש הראשון (0.81 לעומת 1.7 מ"ג לליטר, p=0.007) וריכוזים דומים לאחר מכן. שיעורי התגובה הנגיפית הממושכת עמדו על 50%.

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי טיפול ב-Pegylated Interferon במשטר המבוסס על מתן מינון התחלתי של 600 מ"ג בשבוע של Ribavirin והתאמת הטיפול באריתרופויאטין כאשר ערכי המוגלובין יורדים אל מתחת ל-10 גרם לד"ל הינה גישת טיפול יעילה בחולים עם מחלת כליות בשלב סופני. העלאת מינון אריתרופויאטין מתחילת הטיפול מביא לסבילות המטולוגית טובה יותר. לאור תופעות הלוואי של הטיפול, עדיין לא ברור מהו המינון האופטימאלי של Ribavirin.

 

Alimentary Pharmacology & Therapeutics. 2011;34(14):454-461

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני