חדשות

תוצאות מבטיחות לטיפול חדש בנגיף HCV (מתוך הכנס השנתי ה-62 מטעם ה-American Association for the Study of Liver Diseases)

10/11/2011

 

מאת ד"ר עמית עקירוב

 

ממחקר חדש עולה כי ייתכן ובקרוב יהיה משטר טיפול לטיפול בזיהום בנגיף HCV (Hepatitis C Virus), ללא צורך במתן אינטרפרון. ממצאי המחקר הוצגו בכנס השנתי ה-62 מטעם ה-American Association for the Study of Liver Diseases.

 

במחקר ELECTRON – אחד משני מחקרים בשלב 2 להערכת הטיפול הניסיוני PSI-7977 (Pharmasset) – משטר טיפול המבוסס על PSI-7977 עם Ribavirin, ללא אינטרפרון, הביא לשיעורי תגובה נגיפית ממושכת של 100% לאחר 12 שבועות בכל המשתתפים במחקר.

 

החוקרים מסבירים כי מדובר בטיפול הניתן פעם ביום, עם או בלי מזון. הטיפול הוכח כיעיל בחולים עם זיהום בנגיף HCV מגנוטיפ 1, כאשר ניתן בשילוב עם Pegylated Interferon ו-Ribavirin לאחר 12 שבועות טיפול.

 

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים להעריך את משך הטיפול הקצר ביותר באינטרפרון הנדרש להשגת תגובה נגיפית ממושכת, כאשר ניתן טיפול משולב ב-PSI-7977 עם Ribavirin, למשך 12 שבועות.

 

מדגם המחקר כלל 40 חולים שחולקו באקראי לאחת מארבע קבוצות: PSI-7977 במינון 400 מ"ג עם Ribavirin למשך 12 שבועות עם אינטרפרון למשך 0, 4, 8, או 12 שבועות.

 

כל החולים לא קיבלו טיפול קודם, לא פיתחו שחמת כבד, ואובחנו עם זיהום בנגיף מגנוטיפ 2 או 3. הגיל הממוצע של המשתתפים עמד על 47 שנים, ורמות HCV RNA עמדו בתחילת המחקר על 6.49 log10 IU/mL, כאשר ב-42.5% מהמקרים מדובר היה בגנוטיפ CC עם IL28B SNP.

 

התוצאות היו דרמטיות, כל החולים המטופלים פיתחו תגובה נגיפית מהירה. בכל החולים לא ניתן היה לזהות רמות HCV לאחר שלושה שבועות; יתרה מזאת, כל החולים הדגימו תגובה בתום הטיפול. לא תועדו מקרים של תנגודת לטיפול.

 

גם לאחר הפסקת הטיפול באינטרפרון, עם או בלי אינטרפרון, לא חלה פריצה נגיפית תחת הטיפול. החוקרים מעודדים גם מהעובדה שבכל החולים במחקר חלה התנרמלות מהירה של רמות ALT (Alanine Aminotransferase).

 

לא תועדו תופעות לוואי חמורות, ותופעות קלות עד בינוניות יוחסו לטיפול באינטרפרון או Ribavirin. שיפור משמעותי בבטיחות ובסבילות תועדו בקבוצת הטיפול ללא-אינטרפרון. לא עלו בעיות בטיחות עקב טיפול ב-PSI-7977, ולא נדרשה הפסקת הטיפול.

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי PSI-7977 עשוי להביא לשינוי דרמטי במגמת הטיפול בנגיף HCV. מהממצאים עולה בבירור כי לטיפול פוטנטיות גבוהה במקרים אלו. לדבריהם, התרופה מיועדת להמשך הערכה במסגרת מחקר בשלב 3 לכל הגנוטיפים של נגיף HCV.

 

מתוך הכנס השנתי ה-62 מטעם ה-American Association for the Study of Liver Diseases

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני