חדשות

מדד Prometheus Index מנבא תגובה לטיפול כנגד HCV (מתוך הכנס ה-19 בנושא Retrovirus and Opportunistic Infections)

15/03/2012

 

מאת ד"ר עמית עקירוב

 

בחולים עם זיהום בנגיף HCV (Hepatitis C Virus), מודיפיקציה של מדד Prometheus Index מסייעת בהערכה מהימנה של הסיכוי לתגובה נגיפית ממושכת בעקבות טיפול ב-Pegylated Interferon בשילוב עם Ribavirin, כך מדווחים חוקרים בכנס  ה-19 בנושא Retrovirus and Opportunistic Infections.

 

הממצאים עשויים לסייע לחולים ולרופאים להחליט אם עליהם להמשיך בטיפולים הנוכחיים או להמתין עד לטיפולים חדשים, המצויים בשלבי פיתוח וצפויים להיות זמינים בעתיד הקרוב.

 

מדד Prometheus Index – המשלב וריאנטים של IL28B (Interleukin 28B), רמות HCV RNA, גנוטיפ של CHV ופיברוזיס כבדי – שימש בהצלחה לניבוי תגובה נגיפית ממושכת בחולים עם זיהום משולב ב-HIV ו-HCV.

 

במטרה לקבוע את היכולת של המדד הנ"ל לנבא תגובה לטיפול בחולים עם זיהום בנגיף HCV. הם ערכו מחקר רב-מרכזי במרפאות בצרפת וספרד. המחקר כלל 422 חולים שלא טופלו קודם לכן באינטרפרון ועברו אלסטומטריה במהלך 12 החודשים הקודמים להערכת הפיברוזיס הכבדי, מדידה של רמות HCV RNA, גנוטיפ הנגיף ובדיקות IL28B. החוקרים לא כללו במחקר חולים שהפסיקו את הטיפול בשל תופעות לוואי או אלו עם היענות ירודה לטיפול.

 

מבין 422 חולים, 245 סבלו מזיהום משולב ב-HIV ו-HCV, 177 אובחנו עם זיהום ב-HCV בלבד.

 

החוקרים מצאו כי מדד Prometheus Index היה גרוע בניבוי תוצאות הטיפול בחולים עם זיהום בנגיף HCV בלבד (AUROC = 0.77), בהשוואה לחולים עם זיהום משולב ב-HCV/HIV (AUROC=0.87).

 

לאחר מכן החוקרים פיתחו מדד חדש המשלב את מצב HIV ותת-סוג HCV-1. הם אישרו כי מספר משתנים היו קשורים בקשר בלתי-תלוי עם כשלון השגת תגובה נגיפית ממושכת בחולים עם זיהום ב-HCV בלבד: נוקשות הכבד; רמות HCV RNA; וריאנטים מסוימים של אללים של IL28B; גנוטיפ HCV 1-4 (יחס סיכויים של 4.15, p<0.01); ונשאות HIV (יחס סיכויים של 1.55, p=0,09).

 

מדד Prometheus Index עשויה לסייע בצורתו הנוכחית לניבוי התגובה בחולים עם זיהום בנגיף HCV בלבד, אך על רופאים להבין כי יכולת הניבוי פחות טובה מזו שתוארה בחולים עם זיהום משולב בנגיף HIV ו-HCV.

 

מתוך הכנס  ה-19 בנושא Retrovirus and Opportunistic Infections

 

לידיעה במדסקייפ

 

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני