חדשות

התועלת של Raloxifene בטיפול ב-HCV בנשים לאחר-מנופאוזה (J Hepatol)

06/09/2012

 

מאת ד"ר עמית עקירוב

 

הוספת Raloxifene לטיפול הסטנדרטי כנגד נגיף HCV (Hepatitis C Virus) בנשים לאחר-מנופאוזה מביא לשיפור בתוצאות בחלק גדול מהמטופלות, כך מדווחים חוקרים יפנים בכתב העת Journal of Hepatology.

 

לדברי החוקרים, מאחר שטיפול ב-Pegylated Interferon יעיל יותר בנשים צעירות, בהשוואה למבוגרות, עלתה אפשרות להפרשה מופחתת של אסטרוגן. בנוסף, דווח כי מנופאוזה מוקדמת הינה הגורם המנבא הטוב ביותר לכישלון טיפול שמטרתו תגובה נגיפית ממושכת.

 

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון אם לטיפול ב- Raloxifene תועלת אפשרית בנשים לאחר-מנופאוזה עם זיהום בנגיף HCV. מדגם המחקר כלל 127 נשים לאחר-מנופאוזה עם זיהום כרוני בנגיף HCV מגנוטיפ 1b.

 

הנשים חולקו באקראי לטיפול ב-Pegylated Interferon Alpha 2a ו-Ribavirin, עם או בלי Raloxifene במינון 60 מ"ג ליום. משך הטיפול המתוכנן היה 48 שבועות וכל הנשים היו במעקב למשך 24 שבועות לאחר הפסקת הטיפול.

 

בשלב זה, שיעורי התגובה הנגיפית הממושכת היו גבוהים יותר משמעותית בקבוצת המטופלות ב- Raloxifene (61.3% לעומת 34.4%, P=0.0051). זו גם הייתה המגמה בתום הטיפול (88.7% לעומת 68.9%, p=0.0132).

 

החוקרים בחנו את התוצאות לפי גנוטיפ Interleukin-28B ומצאו כי התגובה הייתה טובה יותר משמעותית בקבוצת המטופלות ב- Raloxifene עם Interleukin-28B TT, בהשוואה למקביליהן שלא קיבלו את הטיפול (72.5% לעומת 39.2%, P=0.0014).

 

לסיכום, השיפור בתוצאות הטיפול בנשים עם זיהום בנגיף HCV בעקבות הוספת Raloxifene מוקבל לנשים הומוזיגוטיות לאלל המג'ורי של IL28B, ודרושים מחקרים נוספים בקבוצות אתניות אחרות. עם זאת, ייתכן כי מדובר בטיפול מבטיח בנשים לאחר-מנופאוזה עם זיהום בנגיף HCV.

 

J Hepatol 2012

 

 

לידיעה במדסקייפ

 

 

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני