חדשות

הערכת התועלת של טיפול משולש על-בסיס Telaprevir לחולים עם זיהום כרוני ב-HCV (מתוך Aliment Pharmacol Ther)

19/11/2013

 

מתוצאות מחקר חדש עולה כי לטיפול משולש, המבוסס על Telaprevir, מלווה בעליה בשיעורי התגובה הנגיפית של חולים עם זיהום כרוני בנגיף HCV (Hepatitis C Virus) עם פיברוזיס מתקדם.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי טיפול אנטי-ויראלי מומלץ לחולים עם זיהום כרוני בנגיף HCV עם פיברוזיס מתקדם, להפחתת ומניעת סיבוכים על-רקע צירוזיס. במסגרת המחקר הנוכחי, ביקשו החוקרים להעריך את היעילות והבטיחות של טיפול משולש, המבוסס על Telaprevir, בחולים עם פיברוזיס מתקדם.

 

המחקר הפרוספקטיבי, רב-מרכזי, כלל 102 חולים עם פיברוזיס מתקדם (מדד METAVIR של F3-4), עם זיהום בנגיף HCV מגנוטיפ 1b. כולם קיבלו טיפול משולש, המבוסס על Telaprevir למשך 12 שבועות, בשילוב עם 24 שבועות טיפול ב-PEG-IFN α2b ו-Ribavirin.

 

שיעורי התגובה הנגיפית הממושכת עמדו על 69.6% (71 מבין 102 חולים). החוקרים מציינים כי חולים שלא קיבלו טיפול קודם וכי בחולים עם הישנות קודמת, שיעורי התגובה הנגיפית הממושכת עלו על 80%. תגובה קודמת לטיפול, פולימורפיזם של IL28B (Interleukin 28B) ותגובה נגיפית מהירה (HCV RNA לא-מדיד לאחר ארבעה שבועות) היו קשורים בקשר בלתי-תלוי עם שיעורי תגובה נגיפית ממושכת. להשגת תגובה נגיפית ממושכת, ישנה העדפה למינון הולם של PEG-IFNα2b (1.2 מיקרוגרם לק"ג לשבוע, או יותר) ו-Ribavirin  (7.5 מ"ג לק"ג ליום ומעלה); עם זאת, למינון Telaprevir הייתה השפעה קטנה על תוצאות הטיפול.

 

למרות שציטופניה חמורה והפרעה דרמטולוגית היו נפוצות, שיעורי הפסקת הטיפול עקב תופעות לוואי עמדו על 12.7%. אלל Inosine Triophosphatase CC היה קשור בקשר בלתי-תלוי עם התפתחות אנמיה חמורה וזוהה קשר בין רמות אלבומין נמוכת בדם (מתחת ל-35 גרם לליטר) ובין הופעת זיהום.

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי העליה בשיעורי תגובה נגיפית ממושכת עם טיפול משולב על-בסיס Telaprevir עולה על הבעיות הנובעות מתופעות הלוואי של הטיפול; לפיכך, יש לקחת אפשרות זו בחשבון כפרוטוקול טיפול פוטנטי בחולים עם פיברוזיס מתקדם, בעיקר באלו שלא קיבלו טיפול קודם ועם הישנות קודמת.

 

Aliment Pharmacol Ther. 2013;38(9):1076-1085

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני