חדשות

פורסמו המלצות חדשות לטיפול בנגיף HCV (מתוך מסמך משותף של ה-AASLD ו-IDSA)

10/02/2014

 

לאחר שיתוף פעולה בין ה-American Association for the Study of Liver Diseases, Infectious Diseases Society of America ו-International Antiviral Society, פורסמו המלצות עדכניות בנוגע לטיפול בנגיף HCV (Hepatitis C Virus) .

 

ההמלצות המבוססות-ראיות לסקירה, טיפול וניהול חולים עם זיהום בנגיף HCV פותחו ע"י פאנל של 27 מומחים למחלות  כבד ומחלות זיהומיות.

 

ברקע מסבירים המומחים כי כ-3-4 מיליון אמריקאים נושאים את הנגיף, העלול להתקדם למחלת כבד מתקדמת ו/או ממאירות של הכבד. כמו כן, חלו שינויים לאחרונה בהנחיות לבדיקות HC, עם עליה במספר החולים המאובחנים שלא היו מודעים למחלה.

 

פיתוח אפשרויות טיפול תרופתי כנגד HCV מתקדם במהירות, עם תרופות חדשות בעלות פעילות אנטי-ויראלית ישירה, העשויות למעשה להביא לריפוי של הזיהום.

 

הסיבה לעדכון ההמלצות והקמת אתר אינטרנט בשם HCVguidelines.org, נבעה מההתקדמות המהירה בתחום, כאשר מנהל המזון והתרופות האמריקאי מנסה לקדם חלק מהתרופות במהירות גדולה מהרגיל, ואלו חדשות טובות מאוד עבור החולים. לאור כל זאת, הרופא הממוצע אינו יכול להתעדכן בנושא כל העת והמטרה של המומחים הייתה לספק עדכון לרופאים.

 

בשלושת החודשים האחרונים בלבד, שתי תרופות חדשות הפכו זמינות לטיפול ב-HCV, עם תוצאות מבטיחות מאוד לחולים הסובלים מהמחלה, וצפויות תרופות נוספות בהמשך. אתר האינטרנט מספק לרופאים את המידע העדכני ביותר וההנחיות המעודכנות בנוגע לאפשרויות הטיפול הזמינות.

 

פיתוח תרופות חדשות הוביל לשיעורי ריפוי קרובים ל-100% עם טיפול במחלה.

 

המומחים מסבירים כי מסמך הנחיות המתעדכן לעיתים קרובות וזמין לשימוש מהווה משאב חשוב לרופאים ולמטופלים, שייהנו מהתועלת של טיפולים מודרניים, העשויים להוביל להחלמה של התהליך הזיהומי בעד 95% מהמקרים.  האתר צפוי להתעדכן על-בסיס קבוע, ולכלול אמצעים אבחנתיים מתקדמים ואפשרויות טיפול תרופתי חדשות עם קבלת אישור מנהל המזון והתרופות האמריקאי.

 

המומחים מוסיפים כי הפיתוח המהיר של תרופות חדשות הוביל לחוסר-ודאות בנוגע לאפשרויות הטיפול הטובות ביותר גם בקרב חברות ביטוח, ולא רק בקרב הרופאים והמטופלים. התרופות החדשות הן יקרות ולא כל חברות הביטוח מוכנות לשלם עבורן. ההנחיות עשויות לסייע לחברות ביטוח להעריך טוב יותר את מקומן של התרופות החדשות בטיפול בחולים עם HCV. ההנחה היא כי כאשר התרופות הללו יהיו זמינות יותר לחולים, העלות שלהן תפחת.

 

מתוך מסמך משותף של ה-AASLD ו-IDSA

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני