חדשות

הערכת התועלת של Ribavirin בטיפול בזיהום כרוני בנגיף HEV במושתלים (N Engl J Med)

28/03/2014

 

מתוצאות מקר חדש, שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine, מדווחים חוקרים כי טיפול מונותרפי ב-Ribavirin נמצא יעיל כנגד זיהום כרוני בנגיף HEV (Hepatitis E Virus), כאשר טיפול בן שלושה חודשים נמצא מתאים במרבית החולים.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין טיפול מוכח לזיהום בנגיף HEV. במסגרת המחקר הרטרוספקטיבי, רב-מרכזי, ביקשו החוקרים להעריך את ההשפעות של טיפול מונותרפי ב-Ribavirin במושתלי איברים סולידיים עם וירמיה ממושכת של נגיף HEV.

 

במסגרת המחקר נבחנו הרשומות הרפואיות של 59 חולים לאחר השתלת איבר סולידי (37 מושתלי כליה, 10 מושתלי כבד, חמישה מושתלי לב, חמישה מושתלי כליה ולבלב ושני מושתלי ריאה). הטיפול ב-Ribavirin הותחל לאחר חציון של תשעה חודשים מהאבחנה של זיהום בנגיף HEV (חציון מינון של 600 מ"ג ליום). החולים טופלו ב-Ribavirin למשך חציון של שלושה חודשים (בטווח 1-18 חודשים); 66% מהחולים טופלו ב-Ribavirin במשך עד שלושה חודשים.

 

בכל החולים תועדה וירמיה בעת התחלת הטיפול ב-Ribavirin (כל 54 החולים בהם בוצעה בדיקת גנוטיפ אובחנו עם זיהום בנגיף מגנוטיפ 3). בתום הטיפול, היעלמות הנגיף תועדה ב-95% מהחולים. הישנות שכפול של הנגיף תוארה ב-10 חולים לאחר הפסקת הטיפול ב-Ribavirin. תגובה נגיפית ממושכת, שהוגדרה בנוכחות רמות לא-מדידות של HEV RNA למשך לפחות שישה חודשים לאחר הפסקת טיפול ב-Ribavirin, תוארה ב-46 מבין 59 החולים (78%). תגובה נגיפית ממושכת תוארה גם בארבעה חולים עם הישנות, שטופלו בשנית לתקופה ארוכה יותר.

 

ספירת לימפוציטים גבוהה יותר עם התחלת טיפול ב-Ribavirin לוותה בסיכוי גדול יותר לתגובה נגיפית ממושכת.

 

אנמיה הינה תופעת הלוואי העיקרית של הטיפול, שדרשה הפחתת מינון Ribavirin ב-29% מהחולים, טיפול באריתרופויאטין ב-54% מהחולים ועירוי דם ב-12% מהחולים.

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי מהמחקר הרטרוספקטיבי, רב-מרכזי, עולה כי טיפול מונותרפי ב-Ribavirin הינה אפשרות יעילה בחולים עם זיהום כרוני בנגיף HEV.

 

N Engl J Med 2014; 370:1111-1120

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני