חדשות

התועלת של Sofosbuvir עם Ledipasvir כנגד הישנות זיהום בנגיף HCV (מתוך Ann Intern Med)

05/11/2014

 

בחולים עם זיהום בנגיף HCV (Hepatitis C Virus) מגנוטיפ 1, עם הישנות הזיהום לאחר טיפול בשילוב Sofosbuvir/Ribavirin ניתן לטפל בהצלחה עם שילוב Sofosbuvir/Ledipasvir, כך עולה מתוצאות מחקר פיילוט בתווית-פתוחה, שפורסמו במהלך חודש נובמבר בכתב העת Annals of Internal Medicine.

 

החוקרים מדווחים על תוצאות מחקר בשלב 2a הכולל 14 חולים עם הישנות לאחר 24 שבועות טיפול במשלב Sofosbuvir/Ribavirin במחקר קודם. מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את שילוב Sofosbuvir/Ledipasvir בשנת 2013 כטיפול קו-ראשון ללא-אינטרפרון בזיהום בנגיף HCV מגנטיפ 2 או 3, ובחולים עם גנוטיפ 1 המתאימים לטיפול ללא-אינטרפרון. עם זאת, הטיפול מלווה בשיעורי הישנות של 15-30% מהמטופלים.

 

בחולים עם הישנות HCV ניתן טיפול חוזר ב- Sofosbuvir/Ledipasvir למשך 12 שבועות. בכל החולים תועדה תגובה נגיפית ממושכת, כולל שבעה חולים עם מחלת כבד מתקדמת. החולים סבלו את הטיפול היטב ופיתחו מעט תופעות לוואי, ללא אירועים חריגים משמעותיים.

 

החוקרים כותבים כי מהממצאים עולה כי בחולים עם זיהום בנגיף HCV מגנוטיפ 1, לאחר הישנות הנגיף עם טיפול ב-Sofosbuvir עם Ribavirin, ניתן לטפל בהצלחה במשלב Sofosbuvir/Ledipasvir. 50% מהחולים במחקר סבלו ממחלת כבד מתקדמת, כאשר זוהה קשר בין נוכחות מחלת כבד מתקדמת ובין הישנות לאחר טיפול במשלב Sofosbuvir/Ribavirin.

 

לסיכום, טיפול משולב במינון קבוע של Sofosbuvir עם Ledipasvir נמצא יעיל במדגם קטן של חולים עם זיהום בנגיף HCV מגנוטיפ 1, לאחר הישנות עקב טיפול במשלב Sofosbuvir עם Ribavirin, גם בנוכחות מחלת כבד מתקדמת. החוקרים קוראים להשלים מחקרים גדולים יותר לאישור ממצאי המחקר הנוכחי.

 

Ann Intern Med. 2014;161:634-638

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני