חדשות

האם מציצת דם לאחר מילה מעלה את הסיכון להדבקה בהרפס? (Morb Mortal Wkly Rep)

12/06/2012

 

מאת ד"ר עמית עקירוב

 

במאמר דש שפורסם במהדורת 7 ביוני של כתב העת Morbidity and Mortality Weekly Report מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מהן עולה כי מנהג מציצת הדם לאחר ברית המילה מלווה בעליה של פי 3.4 בסיכון להדבקת היילוד בנגיף הרפס מסוג HSV-1 (Herpes Simplex Virus), בהשוואה לאוכלוסיה הכללית.

 

החוקרים מסבירים כי ברית המילה מבוצעת לרוב באמצעים סטריליים, אך חלק קטן מהרבנים והמוהלים בוחרים במציצה ישירה להסרת הדם מאתר הניתוח. פעולה זו עשויה להוביל להדבקת התינוק בנגיף HSV-1, עם תוצאות העשויות להיות הרסניות.

 

למעלה מ-50% מהמבוגרים באוכלוסייה הם נשאים של נגיף HSV-1 , ולעיתים קרובות הם א-תסמיניים, אך עדיין עשויים להדביק אחרים. יילודים החשופים לנגיף עשויים לפתח זיהום חמור, העלול להוביל לתמותה או מוגבלות קבועה מאחר שמערכת החיסון שלהם אינה בשלה דיו בכדי להתמודד עימו. יתרה מזאת, הילד נושא את הנגיף כל חייו ועשוי להדביק אחרים.

 

בעיר ניו-יורק התקבלו 11 דיווחים על הדבקת יילודים בנגיף HSV-1 בין השנים 2000-2011; כל המקרים אירעו לאחר ביצוע ברית מילה מחוץ לבית-חולים ושלושה מקרים נערכו ע"י מוהל שנמצא חיובי לנגיף.

 

שישה ממקרי ההדבקה של היילודים אושרו וביתר המקרים ה-CDC קבע כי האבחנה סבירה, כאשר בכל המקרים בוצעה הברית ולאחריה מציצת דם, אך האימהות ואנשי הצוות בבית החולים לא נשאו את הנגיף. עשרה יילודים נדרשים לאשפוז; מבין אלו, שניים מתו ולפחות שניים אחרים אובחנו עם נזק מוחי. מספר יילודים פיתחו נגעים בעור, בעיניים ובפה. החוקרים דיווחו כי חלק מהורים לא היו מודעים לאפשרות כי תבוצע מציצת דם במסגרת טקס ברית המילה.

 

החוקרים ביקשו לקבוע את הסיכון היחסי להדבקה בנגיף HSV-1 ביילודים לאחר ברית מילה ומציצת דם, בהשוואה לאוכלוסייה הכללית. הם זיהו למעלה מ-20,000 יילודים שייתכן ועברו מציצת דם במהלך טקס ברית מילה בין אפריל 2006 ועד דצמבר 2011, מקביל לסיכון לזיהום בנגיף HSV-1 של 24.4 ל-100,000 מקרים, שיעור גבוה פי 3.4 מזה הקיים באוכלוסייה הכללית.

 

בניסיון להגן על היילודים, משרד הבריאות בניו-יורק הורה לכל בתי החולים להפיץ עלון מידע "לפני הברית" לאזהרת הורים מפני המנהג ולייעץ להם לשאול את המוהל אם בכוונתו לבצע מציצת דם או לבחור באמצעים סטריליים אחרים. כמצוין בעלון, אין כל הוכחה כי שימוש מצד המוהל במי פה המכילים אלכוהול או תרופות אנטי-ויראליות מפחית את הסיכון להדבקה בנגיף HSV-1 או זיהומים אחרים.

 

Morb Mortal Wkly Rep. 2012;61:405-409

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני