חדשות

זיהום בנגיף HSV עלול להביא לעליה בסיכון למחלת אלצהיימר (Alzheimers Dement)

28/10/2014

 

חוקרים משבדיה טוענים בשני מחקרים נפרדים כי זיהום בנגיף HSV (Herpes Simplex Virus) עשוי להביא להכפלת הסיכון להתפתחות מחלת אלצהיימר.  שני המאמרים פורסמו בכתב העת Alzheimer's and Dementia.

 

במאמר הראשון מדווחים החוקרים על מחקר מקרה-ביקורת, בו מצאו כי הסיכון למחלת אלצהיימר היה קשור באופן מובהק עם זיהום קודם בנגיף HSV1. במאמר השני, אותו צוות חוקרים התבסס על נתונים ממחקר פרוספקטיבי מהם עולה כי רה-אקטיבציה של זיהום בנגיף HSV1 מביאה לעליה של כפליים בסיכון למחלת אלצהיימר, אם כי הקשר עם נוכחות זיהום בנגיף HSV לא היה מובהק סטטיסטית.

 

המחקר הראשון כלל 360 מקרים של מחלת אלצהיימר ו-360 ביקורות תואמות בגיל ומין, ללא דמנציה. החוקרים ערכו בדיקות לנוכחות נוגדנים כנגד HSV. מהתוצאות עלה כי נוכחות נוגדנים מסוג IgG ו-IgM כנגד HSV לא הביאו לעליה משמעותית בסיכון למחלת אלצהיימר (יחס סיכויים של 1.636 ויחס סיכויים של 1.368, p=0.299, בהתאמה). במקרים בהם מרווח הזמן בין דגימת הדם ובין מחלת אלצהיימר עלה על 6.6 שנים (270 חולים), תועד קשר מובהק סטטיסטית בין נוכחות נוגדנים מסוג IgG כנגד HSV ובין מחלת אלצהיימר (יחס סיכויים של 2.250, P=0.019).

 

החוקרים סיכמו וקבעו כי בחולים עם מעקב בן 6.6 שנים ומעלה, זוהה קשר מובהק בין זיהום בנגיף HSV ובין מחלת אלצהיימר.

 

במחקר השני נכללו 3,432 משתתפים עם מעקב ממוצע בן 11.3 שנים. מספר המקרים החדשים של מחלת אלצהיימר עמד על 245 והחוקרים השלימו בדיקות דם להערכת נוגדנים כנגד נגיף HSV. מהתוצאות עלה כי אין קשר בין נוגדנים מסוג IgG כנגד נגיף HSV ובין סיכון מוגבר למחלת אלצהיימר, לאחר תקנון לגיל ומין (יחס סיכון של 0.993, p=0.979). עם זאת, זוהה קשר בין נוכחות נוגדנים מסוג IgM כנגד נגיף HSV בתחילת הדרך ובין סיכון מוגבר להתפתחות מחלת אלצהיימר (יחס סיכון של 1.959, p=0.012).

 

החוקרים סיכמו וקבעו כי נוגדנים מסוג IgM כנגד HSV, סימן לרה-אקטיבציה של הזיהום, מלווים בעליה של כמעט כפליים בסיכון למחלת אלצהיימר, בעוד שנוכחות נוגדנים מסוג IgG כנגד הנגיף לא השפיעו על הסיכון הנ"ל.

 

 

Alzheimers Dement. Published online October 7, 2014

 

Alzheimers Dement. Published online July 17, 2014

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני