חדשות

טיפול ב-Dasiglucagon מפחית אירועי היפוגליקמיה לאחר-ארוחה בחולים לאחר ניתוח בריאטרי (Diabetes Care)

01/05/2022

 

במאמר שפורסם בכתב העת Diabetes Care מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי מנה יחידה של Dasiglucagon הפחיתה ביעילות אירועי היפוגליקמיה לאחר-ארוחה במטופלים לאחר ניתוח בריאטרי.

 

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את היעילות והבטיחות של Dasiglucagon, אנאלוג חדש לגלוקגון בתמיסה נוזלית, בחולים לאחר ניתוח מעקף קיבה שסבלו מהיפוגליקמיה לאחר ההתערבות הבריאטרית.

 

המחקר האקראי, כפל-סמיות, מבוקר-פלסבו, כלל 10 משתתפים לאחר ניתוח מעקף קיבה עם הוכחה בניטור סוכר רציף להיפוגליקמיה לאחר-ארוחה. המשתתפים במחקר חולקו באקראי לשלושה ימי מחקר, אשר כל אחד כלל 240 דקות של מבחן ארוחה נוזלית עם מתן זריקה תת-עורית של פלסבו או 80 מק"ג או 200 מק"ג של Dasiglucagon.

 

מהתוצאות עולה כי בהשוואה לפלסבו, טיפול ב- Dasiglucagon במינון 80 מק"ג ו-200 מק"ג לווה בעליה בריכוזי שפל של סוכר שהיו גבוהים יותר משמעותית: ריכוז סוכר ממוצע של 54 מ"ג/ד"ל בזרוע הפלסבו, בהשוואה ל-70 מ"ג/ד"ל באלו בזרוע הטיפול ב- Dasiglucagon במינון 80 מק"ג (p=0.002) ו-81 מ"ג/ד"ל באלו תחת טיפול ב- Dasiglucagon במינון 200 מק"ג (p=00.0002), לצד הפחתת משך הזמן עם ערכי סוכר בטווח היפוגליקמיה (מתחת ל-70 מ"ג/ד"ל) בהיקף של 70 דקות.

 

ממצאי המחקר תומכים ביעילות של מנה יחידה של Dasiglucagon לטיפול בחולים לאחר ניתוח בריאטרי עם היפוגליקמיה לאחר-ארוחה.

 

Diabetes Care, 2022

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני