חדשות

תועלת קרדיווסקולארית לטיפול חליפי בטסטוסטרון בגברים עם היפוגונאדיזם (מתוך כנס מטעם ה-European Association of Urology)

16/07/2021

 

מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך כנס מטעם ה-European Association of Urology עולה כי טיפול חליפי בטסטוסטרון בגברים עם היפוגונאדיזם עשוי להפחית את הסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הדגימו תוצאות סותרות בכל הנוגע לתועלת של טיפול חליפי בטסטוסטרון.

 

מדגם המחקר כלל 805 גברים עם היפוגונאדיזם מגרמניה וקטאר, אשר היו במעקב לאורך כעשור. מבין אלו, 412 גברים (גיל חציוני של 57.7 שנים) קיבלו טיפול חליפי בטסטוסטרון, 393 גברים (גיל חציוני של 63.7 שנים) סירבו לטיפול חליפי בטסטוסטרון ושימשו כביקורות.

 

כל הגברים במחקר היו בסיכון יחסית גבוה לסיבוכים קרדיווסקולאריים. בזרוע הטיפול החליפי בטסטוסטרון מדד FRS (Framingham Risk Score) הממוצע עמד על 5.5 נקודות; בקבוצת הביקורת, מדד FRS הממוצע של 15.8 נקודות; במילים אחרות, הסיכון לאירוע קרדיווסקולארי בתוך עשר שנים עמד על 22.7% ו-23.5%, בהתאמה.

 

באלו שקיבלו טיפול טסטוסטרון פראנטרלי במינון 1,000 מ"ג כל 12 שבועות תועד שיפור בגורמי סיכון מסורתיים למחלות לב וכלי דם, דוגמת השמנה, פרופיל שומנים ומדדי דלקת, בעוד שבאלו שבחרו לא לקבל את הטיפול (זרוע ביקורת), כל הגורמים הללו היו במגמת החמרה.

 

בנוסף, תועדו רק 16 מקרי תמותה בקרב חולים שטופלו בטסטוסטרון, ללא מקרי תמותה עקב אוטם לבבי או אירוע מוחי. מנגד, בקבוצת הביקורת תועדו 74 מקרי תמותה, כמו גם 70 מקרים של אוטם לבבי ו-59 מקרים של אירוע מוחי.

 

לדברי החוקרים, מאחר והצפי היה כי בהעדר כל התערבות, כל הגברים הללו יפתחו התקף לב או אירוע מוחי בתוך 5-10 שנים, הם הופתעו מאוד מהעדר עדות לאירוע קרדיווסקולארי בזרוע הטיפול בטסטוסטרון. הם סבורים כי הממצאים תומכים בהשפעה המגנה של טסטוסטרון מפני אירועים קרדיווסקולאריים באוכלוסיה זו.

 

מתוך כנס מטעם ה-European Association of Urology

 

לידיעה ב-MDEdge

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני