IBD

חדשות

מעכבי TNF-α אינם מונעים אוסטיאופורוזיס בחולי קרוהן (Scand J Gastroenterol)

07/01/2018

 

חולים עם מחלת קרוהן מפתחים שיעורים דומים של אוסטיאופורוזיס, אוסטיאופניה וצפיפות עצם תקינה, בין אם מטופלים בתרופות ממשפחת מעכבי TNF-α, ובין אם לאו, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, אשר פורסמו בכתב העת Scandinavian Journal of Gastroenterology.

 

החוקרים בחנו את הנתונים אודות 464 חולים עם מחלת קרוהן.

 

מהנתונים עולה כי ממוצע רמות ויטמין D היה דומה, אך נמוך, בקרב חולים שטופלו במעכבי TNF ואלו שלא קיבלו את הטיפול הנ"ל (19.9 לעומת 20.9 ננוגרם/מ"ל). לא תועדו הבדלים בין הקבוצות בשיעורי חסר ויטמין D, רמות ויטמין D לא-מספקות ורמות תקינות של הויטמין.

 

בדיקות צפיפות עצם ב-168 חולים הדגימו שיעורים דומים של אוסטיאופורוזיס, אוסטיאופניה וצפיפות עצם תקינה בקבוצת החולים אשר טופלו במעכבי TNF (100 חולים) ואלו שלא קיבלו את הטיפול התרופתי (68 חולים).

 

שיעורי אוסטיאופורוזיס מתחת לגיל 60 היו גבוהים יותר באלו שטופלו במעכבי TNF (15.4% לעומת 3.6%); שיעורי אוסטיאופורוזיס בחולים בגילאי 60 שנים ומעלה היו נמוכים יותר בקבוצת המטופלים בתרופות אלו (18.2% לעומת 30%).

 

מעט חולים (9% תחת טיפול במעכבי TNF ו-16% מאלו שלא טופלו במעכבי TNF) אובחנו עם שבר מכל-סוג. בקרב החולים עם היסטוריה של שבר, הגיל הממוצע בעת השבר עמד על 47 שנים בקבוצת המטופלים במעכבי TNF לעומת 61 שנים באלו שלא טופלו בתרופות אלו.

 

החוקרים קוראים להשלים מחקרים פרוספקטיביים גדולים בנושא, לפני ואחרי התחלת טיפול במעכבי TNF, בכדי להבין טוב יותר את הנושא.

 

Scand J Gastroenterol 2017

 

לידיעה במדסקייפ

 

 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני