IBD

חדשות

חלב שד של נשים עם מחלת מעי דלקתית עשוי להשפיע על הרכב המיקרוביום של היילוד (מתוך כנס ה-Congress of the European Crohn’s and Colitis Organization)

21/02/2022

 

הרכב החלבונים בחלב אם של נשים עם מחלת מעי דלקתית עשוי להשפיע על התפתחות המיקרוביום של התינוק ועל רמות Calprotectin בצואה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך כנס ה-Congress of the European Crohn’s and Colitis Organization.

 

הרכב חלב האם עשוי להשפיע על התפתחות המיקרוביום במערכת העיכול של התינוק ועל רמות Calprotectin בצואה בנקודות זמן שונות.

 

החוקרים השלימו מחקר עוקבה פרוספקטיבי שכלל נשים הרות עם מחלת מעי דלקתית, ביקורות הרות בריאות ואת הצאצאים שלהן. באמצעות פאנל Olink להערכת סמני דלקת, החוקרים בחנו את הרכב החלבונים של 236 דגימות חלב אם שבועיים לאחר לידה, כולל 174 דגימות מביקורות בריאות, 37 מנשים עם מחלת קרוהן ו-25 מנשים עם קוליטיס כיבית. החוקרים אספו גם דגימות צואה מהתינוקות לאורך שלוש השנים הראשונות לחייהם ובחנו את רמות Calprotectin והרכב המיקרוביום במערכת העיכול.

 

מהנתונים עולה כי בנשים עם מחלת מעי דלקתית תועדו רמות TSLP (Thymic Stromal Lymphopoietin) נמוכות יותר בהשוואה לביקורות בריאות. הממצאים הצביעו על קשר שלילי בין רמות TSLP בחלב אם ובין רמות Calprotectin בצואה לאחר שנה אחת ועם עושר יחסי של Cronobacter לאחר חודש אחד.

 

בנוסף, בנשים עם מחלת קרוהן תועדו רמות נמוכות של Chemokine Ligand 20, בהשוואה לביקורות בריאות ונשים עם קוליטיס כיבית. עוד עולה מהנתונים כי רמות MMP-1 (Matrix Metalloproteinase-1) היו נמוכות יותר בחלב שד של נשים עם מחלת קרוהן (p=0.009) והחוקרים זיהו קורלציה שלילית בין רמות MMP-1 ורמות Calprotectin בצואה לאחר שלושה חודשים ושנה אחת. יתרה מזאת, רמות Osteoprotegerin היו גבוהות יותר בחלב שד מנשים עם קוליטיס כיבית ונקשר בקשר חיובי עם Streptococcus; עם זאת, זוהה קשר שלילי עם Bacteroides ו-Parabacteroides בתינוקות בגיל חודש אחד.

 

ממצאים אלו מציעים כי הרכב חלב אם עשוי להשפיע על הבשלת מערכת החיסון של התינוק וכן על התפתחות המיקרוביום בצאצא. החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים בנושא.

 

מתוך כנס ה-Congress of the European Crohn’s and Colitis Organization

 

לידיעה ב-Healio

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני