IBS

חדשות

יוגורט בהכנה ביתית להקלה על תסמיני מעי רגיז (מתוך כנס ה-World Congress of Gastroenterology)

10/12/2017

 

הצריכה היומית של יוגורט ביתי עשויה להוביל להפוגה מלאה בתסמינים בחולים עם תסמונת מעי רגיז, כך עולה מתוצאות מחקר פרוספקטיבי, שפורסמו במהלך כנס ה-World Congress of Gastroenterology.

 

במסגרת המחקר נכללו 198 חולים עם אבחנה של תסמונת מעי רגיז, אשר טופלו באחד משני מרכזים רפואיים. החולים קיבלו הוראה לצרוך 2-3 כפות יוגורט כל יום ולתעד את התסמינים שלהם בגליון. הפרטים שלהם נבחנו כל חודשיים לאורך שישה חודשים.

 

הפוגה מלאה, שהוגדרה בנוכחות הקלה בתסמינים קיימים של תסמונת מעי רגיז ופעילות מעיים רגילה אחת או שתיים ביום, תועדה ב-89% מהמשתתפים במחקר.

 

היוגורט אינו יקר וקל להכנה. ראשית, יש להרתיח ליטר חלב למשך חמש דקות ולאפשר לו להתקרר. לאחר מכן, יש לערבב כוס יוגורט דנונה, המשמש כמקור ללקטוביצילים. יש להכניס את התערובת לתנור עם האור למשך הלילה (ללא חימום התנור) ולאחר מכן לקרר את התערובת בבוקר. יש לשמור כוס אחת מכל תערובת, אשר תשמש להכנת היוגורט הבא.

 

החוקרים הופתעו מהתגובה של המטופלים, כאשר מבין 189 המשתתפים במחקר, הפוגה תועדה ב-169 חולים בתוך שישה חודשים, כולל חולים שסבלו מתסמיני המחלה במשך 9-10 שנים.

 

המחקר מבוסס על העובדה כי קיים ציר מיקרוביום מעי-מוח ובמידה ומשפיעים על המיקרוביום במעי, ניתן להביא להפוגה בחלק מהמקרים.

 

החוקרים מדגישים כי מדובר במחקר פיילוט וכי יש להשלים מחקרים נוספים להערכת התועלת של יוגורט בהכנה ביתית בחולים עם סוגים שונים של תסמונת מעי רגיז – עצירות או שלשולים – כולל חלוקה אקראית של חלק מהמשתתפים לקבוצת ביקורת.

 

מתוך כנס ה-World Congress of Gastroenterology

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני