IBS

חדשות

השתלת צואה עשויה לשפר תסמיני תסמונת מעי רגיז (Gut)

06/01/2020

 

השתלת צואה (Fecal Microbiota Transplantation) עשויה להביא לשיפור בתסמינים ובאיכות החיים של חולים עם תסמונת מעי רגיז (Irritable Bowel Syndrome), כך מדווחים חוקרים מנורבגיה במאמר שפורסם בכתב העת Gut.

 

החוקרים בחנו את ההשפעה של השתלת צואה על תסמיני תסמונת מעי רגיז שלושה חודשים לאחר הטיפול. הם השלימו מחקר כפל-סמיות, מבוקר-פלסבו, אקראי, שכלל 165 חולים עם תסמונת מעי רגיז בדרגה בינונית-עד-חמורה. החולים קיבלו תרומת צואה מגבר בריא, בריא, רווק, שלא נטל תרופות ועם מדד Dysbiosis Index תקין.

 

התוצא העיקרי הוגדר כירידה במדד SSS (IBS Severity Score System) של לפחות 50 נקודות, אשר הושג ב-76.9% מהחולים לאחר השתלת 30 גרם צואה וב-89.1% מאלו לאחר השתלת 60 גרם צואה, בהשוואה ל-23.6% בלבד מאלו בקבוצת הפלסבו (p<0.0001 בשתי ההשוואות).

 

השיפור במדד הכולל היה דומה בחולים עם תסמונת מעי רגיז עם מרכיב דומיננטי של שלשול ואלו עם מרכיב דומיננטי של עצירות, כמו גם בחולים עם תסמונת מעי רגיז מעורבת.

 

התוצא המשני של המחקר, שינוי ב-DI, לא היה שונה משמעותית בין קבוצת ההתערבות וקבוצת הפלסבו, אך בקרב חולים שהגיבו לתרומת הצואה תועדו לאחר ההשתלה רמות גבוהות יותר של Eubacterium biforme, זני Lactobacillus וזני Alistipes ורמות נמוכות יותר של Bacteroides.

 

בקרב חולים לאחר השתלת צואה תועד שיפור משמעותי בתסמינים הבטניים, עייפות ואיכות חיים, בהשוואה לאלו בקבוצת הפלסבו.

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי השתלת צואה הינה גישת טיפול יעילה בחולים עם תסמונת מעי רגיז, עם עדות לשיעורי תגובה גבוהים יותר עם מינון גבוה יותר.

 

Gut, online December 18, 2019.

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני