חדשות

מה בין הפרעות פוריות ומחלות לב בגברים? (Fertil Steril)

09/12/2015

 

במאמר שפורסם בכתב העת Fertility and Sterility במהלך חודש דצמבר מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה כי בגברים עם הפרעות פוריות סיכון מוגבר למחלות כרוניות אחרות, כולל סוכרת, מחלות לב, התמכרות לאלכוהול ושימוש בסמים.

 

במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים בין השנים 2001-2008 ממערכת Truven Health MarketScan וזיהו למעלה מ-115,000 מטופלים שנכללו במחקר. הם השוו את התוצאות בקרב 13,027 גברים שאובחנו עם הפרעות פוריות על-רקע הפרעה זכרית (גיל ממוצע של 33 שנים) עם התוצאות בקרב 23,860 גברים (בגיל ממוצע של 33 שנים) לאחר בדיקות זרע ופוריות ועם התוצאות בקרב קרוב ל-80,000 גברים לאחר ניתוח חיתוך צינוריות הזרע.

 

החוקרים בחנו 16 מצבים: יתר לחץ דם, סוכרת, היפרליפידמיה, מחלת כליות, מחלת ריאות כרונית, מחלת כבד, דיכאון, מחלת כלי דם היקפית, מחלה צרברווסקולארית, מחלת לב איסכמית, מחלות לב אחרות, פציעה, התמכרות לאלכוהול, שימוש בסמים, הפרעות חרדה והפרעה דו-קוטבית.

 

החוקרים לא כללו במחקר גברים שאובחנו עם המצבים הללו לפחות שנה לפני ושנה אחרי בדיקות פוריות או ניתוח חיתוך צינוריות הזרע, באופן זה הפחיתו את הסיכון לסיבתיות הפוכה מאחר והגברים היו בריאים בתחילת הדרך.

 

בגברים עם הפרעות פוריות תועדו שיעורים גבוהים יותר של השמנה ועישון, אך גם לאחר תקנון למשתנים אלו ולגיל, זמן מעקב וטיפול רפואי, בגברים עם הפרעות פוריות תועד סיכון מוגבר למספר מצבים, בהשוואה לגברים לאחר ניתוח חיתוך צינוריות הזרע או אלו שהשלימו בדיקות פוריות. בהשוואה לגברים שהשלימו בדיקות פוריות, בגברים עם הפרעות פוריות תועדה עליה של 30% בסיכון לסוכרת, עליה של 48% בסיכון למחלת לב איסכמית ושימוש לרעה באלכוהול ועליה של 67% בסיכון לשימוש בסמים, עליה של 19% בסיכון לדיכאון.

 

בהשוואה לגברים לאחר ניתוח חיתוך צינוריות זרע, באלו עם הפרעות פוריות תועד סיכון גבוה ב-9% ליתר לחץ דם, עליה של 14% בסיכון להיפרליפידמיה, עליה של 41% בסיכון למחלת לב איסכמית ועליה של 16% בסיכון למחלת לב אחרת. בנוסף, בגברים עם הפרעות פוריות, בהשוואה לגברים לאחר ניתוח חיתוך צינוריות הזרע, תועדה עליה של 81% בסיכון לסוכרת, עליה של 60% בסיכון למחלת כליות, עליה של 53% בסיכון למחלת כבד ועליה של 52% בסיכון למחלת כלי דם היקפית.

 

הסיכון הגדול ביותר למחלת כליות תועד בגברים עם אזוספרמיה, בהם הסיכון היה גבוה כפליים בהשוואה לגברים שהשלימו בדיקת פוריות בלבד. בגברים עם אזוספרמיה תועדה גם עליה של פי שתיים בסיכון להפרעות שימוש באלכוהול, בהשוואה לגברים שרק השלימו בדיקות פוריות.

 

הקשר בין הפרעות פוריות על-רקע גורם זזכרי ובין סיבוכים רפואיים עדיין אינו מובן היטב.

 

Fertil Steril. Published online December 7, 2015

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני