חדשות

מה בין חשיפה לעישון ובין הפרעות פוריות ומנופאוזה מוקדמת? (Tobacco Control)

02/01/2016

 

חשיפה פאסיבית ואקטיבית לעישון מלווה בסיכון מוגבר להפרעות פוריות ולהופעת מנופאוזה טבעית בגיל צעיר יותר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת Tobacco Control.

 

מבין 93,676 נשים לאחר-מנופאוזה שלקחו חלק במחקר Women's Health Initiative Observational Study בין 1993-1998 עם נתונים זמינים אודות חשיפה לעישון ופוריות, הסיכון להפרעות פוריות היה גבוה ב-14% במעשנות פעילות ומעשנות בעבר, בהשוואה לנשים לא-מעשנות, והסיכון למנופאוזה לפני גיל 50 היה גבוה ב-26%. בנוסף, בנשים לא-מעשנות עם דיווח עצמי על חשיפה לרמות גבוהות יותר של עישון פאסיבי תועדה עליה של 18% בסיכון להפרעות פוריות ומנופאוזה מוקדמת.

 

בנשים שהחלו לעשן לפני גיל 15 שנים תועד סיכון מוגבר לקשיי פוריות שנותר למשך למעלה משנה אחת, והן הגיעו למנופאוזה טבעית בממוצע 21.6 חודשים מוקדם יותר, בהשוואה לחציון גיל 50 שנים בקרב נשים לא-מעשנות וללא חשיפה לעישון פאסיבי.

 

בנשים לא-מעשנות שהיו חשופות לרמות הגבוהות ביותר של עישון פאסיבי תועדה גם שכיחות גבוהה יותר של הפרעות פוריות והן הגיעו למנופאוזה, בממוצע, 13.2 חודשים מוקדם יותר.

 

מניתוח הנתונים עלו רמזים לקשר מנה-תגובה בין מספר הסיגריות שעישנו הנשים בכל יום ובין הפרעות פוריות והופעה מוקדמת יותר של מנופאוזה.

 

מדובר באחד המחקרים הראשונים בגודלו להערכה וכימות ההשפעות של עישון פאסיבי ואקטיבי על המצב הבריאותי בנשים. לאור הקשר בין חשיפה לעישון ובין הגיל בעת מנופאוזה, חשוב שרופאים ידונו עם המטופלות אודות ההשפעה של אורחות חיים (דוגמת חשיפה לעישון) על הפוריות שלהן.

 

Tobacco Control. Published online December 14, 2015

 

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני