חדשות

תולעים טפיליות משפיעות על פוריות וגיל ההריון הראשון (Science)

20/01/2016

פורסם לראשונה ב-UNIVADIS

הקדמה

תולעים טפיליות מזהמות 2 מיליארד בני-אדם ברחבי העולם, זיהומים אשר פעמים רבות אינם סימפטומטיים. מחקר חדש שפורסם לאחרונה ב-Science בדק את השפעת הזיהום בתולעי מעיים שונות על פוריות האישה. במחקר נמצא כי תולעים עגולות קשורות למספר לידות גבוה יותר ולידה ראשונה מוקדמת יותר, בעוד תולעי קרס דווקא בעלות השפעה הפוכה. לטענת החוקרים, זיהום של תולעים במעיים גורם לשינויים אימונולוגיים העלולים להשפיע על פוריות.

תקציר

תולעים טפיליות מזהמות 2 מיליארד בני-אדם ברחבי העולם. זיהומים אלה לרב אינם סימפטומטיים והנטל על החולה קל מאוד. במחקר זה בחנו החוקרים את סטטוס פוריותן של נשות בני הצימנה (Tsimane women) בבוליביה.

במחקר בחנו החוקרים נתונים שנצברו במשך 9 שנים מ-986 נשים בוליביאניות (השייכות לבני forager-horticulturalists), אשר חוו פוריות טבעית, ושבקרבן שכיחות הזיהום בתולעים עומד על 70%.

החוקרים מצאו כי תולעים מסוגים שונים גורמות להשפעות מנוגדות על הפוריות.

תוצאות המחקר הראו כי נשים מבני הצימנה מביאות 10 ילדים בממוצע במהלך חייהן, אך בנשים הסובלות מזיהום רציף של תולעי קרס (hookworm infection) מספר הלידות הממוצע יורד ל-7. באופן מפתיע, נשים שהיו נגועות באופן כרוני בתולעים עגולות (roundworm) הביאו לעולם 12 ילדים בממוצע. השפעות אלו יכולות להיות קשורות לאיזון התגובה האימונית שמושרה על-ידי התולעים השונות, יותר מאשר לפגיעת פרזיטים במצב הפיזיולוגי.

עוד מצאו החוקרים, כי זיהום של תולעים עגולות (Ascaris lumbricoides) קשור ללידה ראשונה מוקדמת יותר, ולמרווחים קצרים בין הריונות, בעוד זיהום בתולעי קרס קשור להריון ראשון מאוחר יותר ולמרווחים בין-הריוניים ארוכים.

לפיכך, מסקנת החוקרים כי יתכן ולתולעים השפעות חשובות על פוריות, באופן המשקף את ההשלכות הפיזיולוגיות והאימונולוגיות של זיהומים אלה. זיהום של תולעים במעיים גורם לשינויים אימונולוגיים המשפיעים על זיהומים מקבילים, ועלול להשפיע על הפוריות (fecundity) על-ידי השריית מצב אימונולוגי המשפיע על התעברות והריון.

Blackwell AD et al. Science. 2015 Nov 20;350(6263):970-2.

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני