חדשות

הפרעות פוריות בגברים ובנשים מלוות בסיכון מוגבר למחלות ממאירות (ESHRE)

22/07/2018

 

בגברים המטפלים להפרעות פוריות ב-ICSI (Intracytoplasmic Sperm Injection) סיכון מוגבר משמעותית להופעה מוקדמת של סרטן ערמונית, כך עולה מנתונים חדשים ממספר מאגרים גדולים. השימוש ב-ICSI להפריה לווה בעליה של 47% בסיכון לסרטן ערמונית, בהשוואה לגברים שהפרו את הנשים באופן ספונטאני.

 

החוקרים כותבים כי הסיכון המוגבר לסרטן ערמונית בהחלט אינו תוצאה של טיפולי ICSI עצמם, להם ידוע כי אין השפעה ביולוגית על גברים. בשבדיה, פרוצדורת ICSI שמורה לגברים שלא הצליחו להביא להפריה במסגרת טיפולי הפריה חוץ-גופית ולכן מדובר בקבוצה נבחרת מאוד, עם איכות זרע נמוכה מאוד.

 

להערכת הקשר בין הפרעות פוריות בגברים ובין סרטן ערמונית, החוקרים בחנו את הנתונים מהלידה, טיפולי פוריות ומאגרי סרטן בשבדיה. הם זיהו את כל הגברים שהביאו ילדים בין השנים 1994-2014 והשוו בין גברים שנדרשו לטיפולי ICSI או הפריה חוץ-גופית ובין אלו שהביאו להפריה ספונטאנית.

 

ניתוח הנתונים כלל 1.2 מיליון גברים עם מעקב של 52 מיליון שנות-אדם ו-3,211 מקרים של סרטן ערמונית. נתונים אלו העידו כי בגברים שהשלימו פרוצדורת ICSI נרשמה עליה של 47% בסיכון לסרטן ערמונית, בהשוואה לקבוצת הביקורת. הפריה חוץ-גופית לא הובילה לעליה בסיכון לסרטן ערמונית, בהשוואה להפריה טבעית.

 

מריבוד הממאירויות לפי גיל בעת אבחנה עלה כי הפריה בעזרת פרוצדורת ICSI לוותה בעליה של פי 2.94 בסיכון לאבחנת סרטן ערמונית לפני גיל 50. פרוצדורת ICSI לא לוותה בסיכון מוגבר להופעה מאוחרת של סרטן ערמונית. לאחר אי-הכללת גברים עם אבחנת סרטן ערמונית טרם ההפריה, הסיכון לסרטן ערמונית נותר מוגבר בכללותו (יחס סיכון של 1.32) ומחלה בשלב מוקדם (יחס סיכון של 2.54).

 

במחקר נפרד בחנו חוקרים נתונים אודות 58,472 נשים תחת טיפולי פוריות ו-549,210 נשים ללא טיפולי פוריות. בשתי הקבוצות תועדו שיעורי היארעות נמוכים של סרטן שחלות, אשר היו בכל זאת גבוהות יותר בנשים תחת טיפולי פוריות (0.11% לעומת 0.06%, יחס סיכון של 1.20).

 

מניתוח לפי תתי-קבוצות עלה כי הפרעת פוריות בנשים לוותה בהיארעות מוגברת של סרטן שחלות בנשים ללא לידות קודמות (יחס סיכון של 2.38), בדומה לסיכון בנשים ללא לידות קודמות שלא נדרשו לטיפולי פוריות (יחס סיכון של 2.38). טיפולי פוריות בשל הפרעות פוריות בגבר או מסיבה לא-ידועה לוו בסיכון מופחת לסרטן שחלות (יחס סיכון של 0.87).

 

הקשר בין טיפולי פוריות ובין סיכון מוגבר לסרטן שחלות היה הבולט ביותר במהלך השנתיים הראשונות לאחר התחלת הטיפול ונעלם לחלוטין לאחר 12 שנים, רמז להטיית זיהוי במהלך טיפולי פוריות.

 

ESHRE 2018

 

לידיעה ב-MedPage Today

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני