חדשות

האם לטרום-סוכרת השפעה על פוריות הגבר? (BJU In)

23/10/2018

 

מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת BJU International עולה כי ייתכן קשר בין טרום-סוכרת בגברים ובין פוריות ירודה.

 

החוקרים ביקשו להשלים את המחקר הנוכחי מאחר ובעוד שדיווחים קודמים הראו קשר בין סוכרת ובין פגיעה במדדי הזרע, שיעורי שברי דנ"א גרעיניים ואיכות כרומטין, מעט מאוד היה ידוע אודות הקשר הדומה עם טרום-סוכרת.

 

במדגם שכלל 744 גברים עם עקרות ראשונית, כ-15% ענו על הקריטריון להגדרת טרום-סוכרת לא-מאובחנת. לצורך המחקר הם התבססו על קריטריוני ה-ADA (American Diabetes Association) להגדרת טרום-סוכרת, המוגדרת בנוכחות רמות סוכר בדם בטווח 100-125 מ"ג/ד"ל, מדדי סוכר שעתיים לאחר העמסת 75 גרם סוכר בטווח 140-199 מ"ג/ד"ל, או המוגלובין מסוכרר בטווח 5.7-6.4%.

 

החוקרים מדווחים על רמות מוגברות של סמנים הורמונאליים בגברים עקרים, כולל FSH (Follicle Stimulating Hormone) ו-17β-Estradiol (E2), בהשוואה לגברים עקרים ללא טרום-סוכרת (FSH: ערך של 6.2 mUI/mL לעומת 4.9 mUI/mL;  E2: ערך של 30 פיקוגרם/מ"ל לעומת 25 פיקוגרם/מ"ל).

 

בנוסף, חציון מספר סמנים הורמונאליים אחרים היה נמוך יותר משמעותית בקרב עקרים עם טרום-סוכרת, בהשוואה לאלו עם משק סוכר תקין: טסוסטרון כולל (3.7 ננוגרם/מ"ל לעומת 4.5 ננוגרם/מ"ל), Sex Hormone-Binding Globulin (30.7 ננומול/ליטר לעומת 33.1 ננומול/ליטר) ו-Inhibin B (ערך של 73.9 פיקוגרם/מ"ל לעומת 116.8 פיקוגרם/מ"ל).

 

למרות דמיון בריכוזי תאי זרע ונפח הזרע בין שתי הקבוצות, בשיעור גבוה יותר משמעותית של גברים עם טרום-סוכרת תועדו גם שברי דנ"א בתאי זרע מעל הסף של 30% (58.4% לעומת 41.8%).

 

החוקרים כותבים כי למרות שזהו המחקר הראשון להערכת הקשר בין טרום-סוכרת ובין עקרות בגברים, הממצאים אינם מאוד מפתיעים, בעיקר מאחר וידוע על הקשר בין היפראינסולינמיה ובין חסר אנדרוגנים.

 

ההמלצה היא לרופאים לבחון את משק הסוכר בדם בגברים עם הפרעות פוריות ולהכיר את החשיבות הקלינית של טרום-סוכרת. בעקבות זיהוי מוקדם של טרום-סוכרת ניתן יהיה לשקול התערבויות אפשריות במטופלים צעירים יחסית.

 

BJU In 2018

 

לידיעה ב-MedPage Today

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני