חדשות

השמנת יתר בנשים עלולה לפגוע בסיכויי ההצלחה של טיפולי הפריה חוץ גופית (J Assist Reprod Genet)

17/02/2019

 

מנתונים חדשים עולה כי מדד מסת גוף מעל הטווח התקין בנשים מלווה בסיכויי הצלחה נמוכים יותר של טיפולי הפריה חוץ גופית. הממצאים העידו כי השמנת-יתר לוותה בספירת ביציות ועוברים נמוכה יותר ושיעור נמוך יותר של הריונות קליניים. ההשפעה השלילית של משקל הגוף הייתה בולטת יותר בנשים עם השמנת-יתר בדרגה II/III, אלו עם הפרעוץ ביוץ או תסמונת שחלות פוליציסטיות.

 

מטרת המחקר הייתה לבחון את ההשפעה של מדד מסת הגוף של האישה על תוצאות מחזורי טיפול הפריה חוץ גופית. לצורך כך, החוקרים השלימו מחקר עוקבה רטרוספקטיבי, שכלל 51,198 נשים שהחלו מחזור ראשון של הפריה חוץ גופית ב-13 מרפאות פוריות בארצות הברית, בתקופה שבין 2009-2015. הם בחנו ההשפעה של תת-משקל, עודף-משקל והשמנת-יתר על ארבעה תוצאי מחזור הפריה חוץ גופית (ביטול מחזור, ספירת ביציות ועוברים והריון קליני מתמשך).

 

בנשים עם עודף-משקל או השמנת-יתר תוצאות מחזור ההפריה החוץ-גופית היו פחות טובות, בהשוואה לאלו עם מדד מסת גוף תקין. הבדלים אלו כללו סיכויים גבוהים יותר לביטול מחזור הטיפול (יחס סיכויים מתוקן של 1.17 בנוכחות עודף-משקל, 1.28 בנוכחות השמנת-יתר בדרגה I ו-1.50 בנוכחות השמנת-יתר בדרגה II/III); איסוף מספר ביציות קטן יותר (יחס שיעורי היארעות מתוקן של 0.98 בנוכחות השמנה בדרגה I, 0.93 בנוכחות השמנה בדרגה II/III); מספר קטן יותר של עוברים כשירים לשימוש (יחס שיעורי היארעות של 0.98 בנוכחות עודף-משקל, 0.97 בנוכחות השמנה בדרגה I ו-0.95 בנוכחות השמנה בדרגה II/III); וסיכויים נמוכים יותר להריון קליני מתמשך (יחס סיכויים מתוקן של 0.89 בנוכחות השמנה בדרגה I, 0.86 בנוכחות השמנה בדרגה II/III).

 

מניתוח לפי תת-קבוצות על-בסיס האבחנה העיקרית להפרעות הפוריות עלה כי מגמות אלו נותרו בזוגות בהם היה מרכיב זכרי להפרעה, או גורם רחמי. ממצאים אלו היו בולטים במיוחד בנשים עם הפרעות ביוץ או תסמונת שחלות פוליציסטיות.

 

J Assist Reprod Genet. 2018 Nov;35(11):2013-2023

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני