חדשות

ההשפעה של שימוש קודם במריחואנה על בעיות שינה (מתוך הכנס השנתי ה-28 מטעם ה-Associated Professional Sleep Societies)

05/06/2014

 

מאת ד"ר עמית עקירוב

 

מתוצאות מחקר חדש, שהוצגו במהלך הכנס השנתי ה-28 מטעם ה-Associated Professional Sleep Societies, עולה כי קשר אפשרי בין שימוש במריחואנה ובין הפרעות שינה, כולל קשיי הירדמות והמשך שינה, בעיקר באלו שהתחילו לעשן בגיל צעיר.

 

החוקרים מסבירים כי מאחר ומריחואנה יחסית נפוצה בשימוש ואף חוקית במספר מדינות, ולעיתים קרובות מתוארת כסם מרגיע, היה מעניין לבחון כיצד שימוש במריחואנה משפיע על איכות השינה. לשם כך, הם בחנו את הנתונים אודות 1,811 מבוגרים, בגילאי 20-59 שנים, שהשיבו לשאלוני NHANES (National Health and Nutrition Examination Survey) לשנים 2007-2008 דיווחו על היסטוריית שימוש בסמים.

 

מהנתונים עולה כי היסטוריה של שימוש בקנאביס לוותה בשכיחות מוגברת של קשיי הירדמות, קשיי אחזקת שינה, שינה לא-מרעננת וישנוניות במהלך שעות היום. בפרט, שימוש במריחואנה במשך כשלושה ימים בחודש, בממוצע, לווה בקשיי הירדמות חמורים.

 

עם זאת, הממצא המפתיע ביותר היה קשר משמעותי בין הגיל בעת השימוש הראשון במריחואנה, ללא קשר לתדירות השימוש הנוכחי במריחואנה. באופן ספציפי, החוקרים מצאו כי במבוגרים שהחלו לעשן מריחואנה לפני גיל 15 שנים, תועד סיכון גבוה כפליים לביות חמורות בהירדמות (יחס סיכויים של 2.28, p=0.01), תחושת שינה לא-מרעננת (יחס סיכויים של 2.25, p<0.0001), ותחושת עייפות ניכרת במהלך היום (יחס סיכויים של 1.99, P=0.013). החוקרים לקחו בחשבון גורמים ערפלנים אפשריים, כולל גיל, מין, מוצא ורמת השכלה. בעיות שינה הוגדרו כחמורות במידה ואירעו לפחות 15 ימים בכל חודש.

 

באלו שהחלו לעשן בגיל צעיר יותר תועדה שכיחות גבוהה יותר של הפרעות שינה בבגרות. ייתכן כי הדבר נובע פשוט מכך שאלו הנוטים להפרעות שינה נוטים יותר לעשן מריחואנה, או שמדובר בסם המוביל להפרעות שינה. המחקר הנוכחי אינו יכול לתת מענה לשאלה זו.

 

מתוך הכנס השנתי ה-28 מטעם ה-Associated Professional Sleep Societies

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני