חדשות

התערבויות העשויות לסייע להקלה על נדודי שינה בחולי סרטן (מתוך הכנס השנתי מטעם ASCO)

21/05/2018

 

בחולי סרטן הסובלים מנדודי שינה ייתכן שיפור לא רק באיכות השינה אלא גם באיכות החיים בעקבות טיפולים לא-תרופתיים, דוגמת אקופונקטורה וטיפול CBT-I (Cognitive Behavioral Therapy for Insomnia), כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ASCO (American Society of Clinical Oncology).

 

מדגם המחקר כלל 160 חולים עם סוגים שונים של מחלות ממאירות, אשר סבלו מנדודי שינה. החולים חולקו באקראי לקבוצת טיפול CBT-I או אקופונקטורה למשך שמונה שבועות.

 

החוקרים מדווחים כי בכל החולים תועדה תועלת משמעותית קלינית עם אקופונקטורה או CBT-I, אם כי ההתערבות האחרונה הייתה יעילה יותר משמעותית, עם הבדל ממוצע במדד ISI (Insomnia Severity Index) של 2.6 נקודות.

 

ב-33 חולים עם הפרעת שינה קלה בתחילת הדרך (שהוגדרה כמדד ISI של 8-14 נקודות), טיפול CBT-I היה יעיל יותר משמעותית, בהשוואה לאקופונקטורה. שיעורי התגובה עמדו על 85% עם טיפול קוגניטיבי-התנהגותי לעומת 18% עם אקופונקטורה.

 

בקרב 127 החולים עם הפרעת שינה בדרגה בינונית-עד-חמורה (מדד ISI של 15 נקודות ומעלה), הטיפולים היו דומים ביעילותם. שיעורי התגובה עמדו על 75% עם טיפול קוגניטיבי-התנהגותי, לעומת 66% עם אקופונקטורה.

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי הן טיפול CBT-I והן אקופונקטורה הינם טיפולים יעילים לטיפול בנדודי שינה בדרגה בינונית-עד-חמורה, אם כי CBT-I היה יעיל יותר באלו עם הפרעת שינה קלה.

 

מתוך הכנס השנתי מטעם ASCO

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני