חדשות

תוצאות מבטיחות ל- Mosuntuzumabבטיפול בממאירויות המטולוגיות (מתוך כנס ה-ASH)

05/12/2019

 

בשנים האחרונות תשומת לב רבה ניתנה למוצרי CAR-T (Chimeric Antigen Receptor T-cell) לטיפול בלויקמיה ולימפומה, אך התקווה של רבים היא כי בעתיד יהיה מוצר המוכן לשימוש לחולים שונים, במקום כזה הדורש הכנה פרטנית לכל מטופל.

 

אמנם טיפולי CAR-T הם יעילים מאוד, אך יש להם מספר חסרונות, כולל הזמן הרב והעלות הגבוהה הנדרשות להכנת מוצרים אלו לחולה פרטני. תהליך ההכנה דורש מספר שלבים ועשוי לארוך שבועיים, כאשר בתקופה זו החולה עלול להידרדר ואף למות. מדובר בחולים אשר כבר מיצו את כל צורות הטיפול האחרות. מסיבה זו, יש עניין רב במוצר מוכן מראש, העשוי לשמש באופן מיידי לכלל החולים. גישה אחת מבוססת על פיתוח תאי CAR-T גנריים, שיוכלו לשמש לכלל החולים; אך מחקר זה עדיין מצוי בשלבים מוקדמים.

 

במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Society of Hematology יוצגו נתונים משישה תקצירים שונים מבין 4,900 תקצירים אשר יוצגו בכנס, אשר התמקדו בטיפול ב-Mosuntuzumab, נוגדן כנגד CD3 (המצוי על פני שטח תאי T) ו-CD20 (המצוי על פני שטח תאי B). Mosuntuzumab מכוון תאי T כנגד תאי B ממאירים.

 

המחקר שיוצג בכנס כלל 218 חולים עם לימפומה שאינה הודג'קין עם עדות להישנות/עמידות לטיפול, מהם 23 חולים כבר קיבלו טיפול בתאי CAR-T, כך שמדובר היה בחולים מאוד עמידים לטיפול. מהנתונים עלה כי 64% מהחולים הגיבו לטיפול וב-42% תועדה תגובה מלאה, כאשר משך התגובה עומד כעת על 9 חודשים.

 

המומחים מסבירים כי מדובר במחקר גדול ומבטיח מאוד, כאשר מחקרי CAR-T המוקדמים כללו רק כמה עשרות בודדות של חולים, עובדה המעידה על הזמינות הרבה של הטיפול, שכן מוצר זה עשוי לשמש באופן מיידי בכלל החולים.

 

עדיין קיימות שאלות רבות אודות גישת הטיפול, כולל היקף התועלת, העלות ומשך התגובה לטיפול. מחקרים בעתיד יבחנו את הנושאים הללו, אך הנתונים בשלב זה הם מאוד מבטיחים.

 

מתוך כנס ה-ASH

 

לידיעה במדסקייפ

 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני