חדשות

התאמת טיפול CAR T-cell למבוגרים עם לויקמיה מסוג ALL (מתוך J Clin Oncol)

23/03/2020

 

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Oncology מדווחים חוקרים כי פיצול מינוני טיפול CAR T-cell (Chimeric Antigen Receptor), Tisagenlecleucel (CTL019) עם התאמת המינון למטופל משפרת את בטיחות הטיפול, ללא פגיעה ביעילות הטיפול במבוגרים עם לויקמיה מסוג ALL (Acute Lymphoblastic Leukemia) חוזרת או עמידה לטיפול.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הטיפול ב- Tisagenlecleucelהדגים שיעורי תגובה של 81% בילדים עם ALL חוזר או עמיד לטיפול כימותרפי. תסמונת שחרור ציטוקינים הינה רעילות מסכנת-חיים משנית לטיפול, אשר מגבילה את פוטנציאל הטיפול במבוגרים. כעת ביקשו החוקרים לדווח על התוצאות במבוגרים עם ALL עמיד או חוזר.

 

מבוגרים עם ALL עמיד או חוזר קיבלו את הטיפול באחד משני מחקרים, כאשר CTL019 ניתן כעירוי חד-פעמי של פיצול המנות שניתנו בעירויים לאורך 3 ימים (10% מהמינון ביום הראשון, 30% ביום השני ו-60% ביום השלישי), כך שניתן היה להשהות את המנות ביום השני והשלישי במקרה של תסמונת שחרור ציטוקינים מוקדמת.

 

מדגם המחקר כלל 35 מבוגרים עם ALL עמיד או חוזר, אשר קיבלו CTL019 באחד משלושה משטרי טיפול. 9 חולים נכללו בקבוצת טיפול במינון נמוך וקיבלו עירוי אחד או שלושה עירויים מפוצלים, עם רעילות ניתנת לטיפול ושיעורי הפוגה מלאה של 33%. בקבוצת הטיפול בעירוי יחיד במינון גבוה, 3 מבין 6 חולים עם תסמונת שחרור ציטוקינים עמידה ואלח-דם עם תרבית חיובית הלכו לעולמם ובשלושה חולים תועדה תגובה מלאה. בקבוצה השלישית ניתן טיפול מפוצל במינון גבוה עם שיעורי תגובה מלאה של 90% ותסמונת שחרור ציטוקינים ניתנת לטיפול.

 

בקבוצת החולים שקיבלו עירוי מפוצל במינון גבוה תועדו שיעורי ההישרדות הגבוהים ביותר, עם שיעורי הישרדות כוללים לאחר שנתיים של 73% ושיעורי הישרדות ללא-אירועים של 49.5%.

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי מתן מפוצל של עירויי CTL019 עם התאמה של הטיפול בכל מקרה הינה גישה בטוחה יותר, אשר אינה פוגעת ביעילות הטיפול במבוגרים עם ALL עמיד או חוזר.

 

J Clin Oncol. 2020;38(5):415-422

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני