חדשות

התועלת של תוספת טיפול אימונותרפי לכימותרפיה בחולים עם סרטן ריאות מתקדם מסוג NSCLC (מתוך The Lancet Respiratory Medicine)

23/12/2020

 

בחולים עם סרטן ריאות מתקדם מסוג NSCLC (Non-Small Cell Lung Cancer) שאינו מסוג קשקשי, אשר לא קיבלו טיפול כימותרפי בעבר, משלב כימותרפיה עם טיפול אימונותרפי שכלל Camrelizumab עם Carboplatin ו-Pemetrexed הוביל לשיפור משמעותי קלינית בשיעורי ההישרדות ללא-התקדמות מחלה, בהשוואה לטיפול כימותרפי בלבד., כך עולה מניתוח ביניים של מחקר חדש שפורסמו בכתב העת The Lancet Respiratory Medicine.

 

החוקרים השלימו מחקר אקראי, בתווית-פתוחה, רב-מרכזי, בשלב 3, אשר כלל 52 בתי חולים ברחבי סין. הם התמקדו בחולים עם סרטן ריאות מסוג NSCLC שאינו מסוג קשקשי וללא מוטאציות EGFR או ALK. כל החולים היו בגילאי 18-70 שנים ולא קיבלו טיפול כימותרפי סיסטמי קודם.

 

המשתתפים חולקו באקראי ביחס 1:1 לקבלת 4-6 מחזורי טיפול ב-Carboplatin עם Pemetrexed, עם או ללא Camrelizumab כל שלושה שבועות, לאחר מכן ניתן טיפול אחזקה במשלב Camrelizumab עם Pemetrexed או Pemetrexed בלבד. שני תוצאי הסיום העיקריים כללו את ההישרדות ללא-התקדמות בכלל החולים ובחולים חיוביים ל-PD-L1.

 

במאמר הנוכחי מדווחים החוקרים על תוצאות ניתוח ביניים להערכת ההישרדות ללא-התקדמות בכלל החולים.

 

מדגם המחקר כלל 419 חולים, מהם 7 לא קיבלו את הטיפול המוקצה ו-412 נכללו בקבוצת ההתערבות (205 חולים) או בקבוצת הביקורת (207 חולים). בעת ניתוח הביניים, חציון משך המעקב עמד על 11.9 חודשים.

 

שיעורי ההישרדות ללא-התקדמות היו ארוכים יותר משמעותית עם תוספת הטיפול האימונותרפי, בהשוואה לטיפול כימותרפי בלבד (חציון של 11.3 חודשים לעומת 8.3 חודשים, בהתאמה; יחס סיכון של 0.60, P=0.0001).

 

מרבית האירועים החריגים על-רקע הטיפול בדרגה 3 ומעלה כללו ירידה בספירת נויטרופילים (38% לעומת 30%), ירידה בספירה לבנה (20% לעומת 14%), אנמיה (19% לעומת 11%) וירידה בספירת טסיות (17% לעומת 12%). אירועים חריגים חמורים על-רקע הטיפול תועדו ב-36% מהמטופלים בקבוצת ההתערבות, בהשוואה ל-13% מאלו בקבוצת טיפול כימותרפי בלבד.

 

החוקרים מציינים כי הם ממשיכים לאסוף נתונים אודות התוצאים ארוכי הטווח בכלל החולים.

 

The Lancet Respiratory Medicine, Dec 18, 2020

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני