חדשות

יעילות חיסון נגד שפעת במטופלים עם SLE תלויה במדדי המחלה (מתוך Arthritis Rheum)

28/05/2011

מאת ד"ר אולה קראסיק

 

ממחקר חדש אשר פורסם בגיליון מאי של כתב העת Arthritis and Rheumatism עולה כי במטופלים עם SLE קיימים מדדים מסויימים המנבאים תגובה לחיסון נגד שפעת. על כן, יתכן ומטופלים מסויימים זקוקים לטיפול אדוק יותר של SLE לפני מתן החיסון.

 

במטופלים עם SLE (או systemic lupus erythematosus ) מומלץ לקבל חיסונים נגד פתוגנים נפוצים, כגון וירוס השפעת, על מנת להקטין את שיעור הזיהומים. במחקר זה בדקו החוקרים את השפעת החיסון על מטופלים עם מחלה ברמות פעילות שונות.

 

החוקרים אספו בדיקות דם ונתונים אודות פעילות המחלה מ-72 מטופלים עם SLE לפני חיסון נגד שפעת, ולאחר מכן בנקודות זמן של 2, 6, 12 שבועות אחרי. החוקרים העריכו את התגובה הספציפית לוירוס השפעת לפי ריכוז הנוגדנים (Bmax ), האפיניות היחסית (Ka ), ועיכוב של hemagglutination (או HAI ). החוקרים חילקו את המטופלים באופן שווה לקבוצת תגובה גבוהה, וקבוצת תגובה נמוכה. כמו כן, העריכו החוקרים רמת נוגדנים עצמיים בכל נקודת זמן.

 

החוקרים מצאו כי למטופלים עם תגובה נמוכה לחיסון היה סיכוי גבהו יותר לענות על הקריטריונים ההמטולוגיים (P=0.009 ), לענות על יותר קריטריונים של ACR (עם P=0.05 ), או להיות עם טיפול נוכחי בפרדניזון (P=0.04 ). החוקרים מצאו גם כי מטופלים ממוצא אירופאי נוטים יותר לא להגיב לחיסון מאשר מטופלים ממוצא אפרו-אמריקאי (P=0.03 ).

 

לאחר החיסון, מטופלים עם תגובה נמוכה נטו יותר להתלקחות של המחלה (P=0.01 ) ולעליה בטיטר של ANA (עם P=0.04 ). רמת פעילות אינטרפרון אלפא בסיסית הייתה גבוהה יותר באופן משמעותי במטופלים אשר חוו התלקחות מחלה לאחר החיסון בהשאווה למטופלים שלא חוו התלקחות (P=0.04 ).

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי רקע אתני, טיפול בפרדניזון, קריטריונים המטולוגיים ועדות להתלקחויות נמצאו קשורים לתגובת נוגדנים נמוכה לחיסון נגד שפעת במטופלים עם SLE . על כן, מציעים החוקרים כי רופאים יקחו בחשבון נתונים אלה לפני הפניית המטופל לבצע חיסון נגד שפעת. כמו כן, יתכן ויש מקום לטיפול אגרסיבי יותר ב-SLE לפני מתן החיסון במטופלים נבחרים.

 

Arthritis Rheum. May, 2011

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני