חדשות

תוצאות מבטיחות ל-Obinutuzumab לטיפול בלופוס (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-ASN)

20/11/2019

 

מנתונים ממחקר בשלב 2 שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Society of Nephrology עולה כי נוגדן חדש, Obinutuzumab (גזייבה), משפר את שיעורי התגובה הכלייתית בחולים עם מחלת כליות על-רקע לופוס, בהשוואה לטיפול אימונותרפי סטנדרטי והינו טיפול הנסבל היטב.

 

במחקר NOBILITY חולקו באקראי 125 חולים עם מחלת כליות על-רקע לופוס בדרגה III או IV לטיפול ב- Obinutuzumab עם Mycophenolate Mofetilו קורטיקוסטרואידים, או לטיפול ב-Mycophenolate Mofetil עם קורטיקוסטרואידים בלבד. בתחילת המחקר, יחס חלבון:קריאטינין בשתן עמד בממוצע על 3.1 גרם/גרם וריכוז קריאטינין בדם עמד על 0.84 מ"ג/ד"ל.

 

חולים בקבוצת הטיפול ב- Obinutuzumab קיבלו שני עירויים של הנוגדן בשבוע 0 ובשבוע 2, עם שני עירויים נוספים לאחר שישה חודשים.

 

התוצא העיקרי היה תגובה כלייתית מלאה לאחר 52 שבועות, כאשר תוצאי סיום משניים עיקריים כללו את שיעורי התגובה הכלייתית.

 

הן לאחר 52 שבועות והן לאחר 76 שבועות, שיעור גבוה יותר של מטופלים ב- Obinutuzumab השיגו תגובה כלייתית כוללת, כמו גם תגובה כלייתית מלאה מותאמת, בהשוואה לחולים שקיבלו טיפול לדיכוי חיסוני בלבד.

 

לאחר 52 שבועות, 35% מהחולים בקבוצת Obinutuzumab השיגו תגובה כלייתית מלאה, בהשוואה ל-23% מאלו בקבוצת הטיפול הסטנדרטי. לאחר 76 שבועות, ההבדל בין הקבוצות היה למעשה גדול יותר, עם שיעורי תגובה כלייתית של 40% לעומת 18%, בהתאמה.

 

כאשר בוחנים את שיעורי התגובה הכלייתית המלאה לאורך זמן ניתן לזהות כי העקומות נפרדות לאחר כשישה חודשים, אך בקבוצת הפלסבו מתחילה הידרדרות ככל שממשיכים במעקב, בעוד שבקבוצת הטיפול ב- Obinutuzumab העקומות ממשיכות להיפרד.

 

מתוך הכנס השנתי מטעם ה- American Society of Nephrology

 

לידיעה במדסקייפ

 

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני