חדשות

שינויים סביבתיים ושינויים באטמוספרה עשויים לתרום להתלקחות לופוס (מתוך כנס ה-ACR)

23/11/2019

 

שינויים אטמוספריים וסביבתיים עשויים לתרום להתלקחות מחלה ספציפית באיברים בחולים עם SLE (Systemic Lupus Erythematosus), כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American College of Rheumatology.

 

החוקרים התבססו על נתוני ה-Environmental Protection Agency ובחנו את ההשפעות של ריכוז חומר חלקיקי עדין (PM 2.5), טמפרטורה, לחות יחסית, רוחות, ריכוז אוזון ולחץ ברומטרי על התלקחויות המחלה באיברים שונים בלמעלה מ-1,600 חולי לופוס. הם חישבו את הערכים הממוצעים של כל גורם במהלך 10 ימים לפני ביקור החולה.

 

מניתוח רב-משתני עלה קשר מובהק סטטיסטית בין גורמים סביבתיים ובין פעילות לופוס. פריחה, סרוזיטיס, התלקחויות המטולוגיות והתלקחויות המערבות את המפרקים נקשרו עם עליה בטמפרטורה. התלקחויות כלייתיות פחת כאשר נרשמה עליה בטמפרטורה ובריכוזי אוזון.

 

התלקחויות נוירולוגיות, כלייתיות, המטולוגיות, ריאתיות והתלקחויות במפרקים נקשרו בקשר ישיר עם דפוס הרוחות והלחות נקשרה באופן משמעותי עם סרוזיטיס והתלקחויות של המחלה במפרקים.

 

החוקרים זיהו קשר מובהק סטטיסטית בין ריכוזי PM2.5 ובין התלקחויות פריחה, מחלת מפרקים, סרוזיטיס והתלקחויות המטולוגיות. לא זוהה קשר מובהק סטטיסטית בין לחץ ברומטרי ובין התלקחויות המחלה באיברים שונים.

 

החוקרים מאמינים כי ממצאים אלו עשויים להוסיף ממד חשוב למחקרים המתמקדים בחולי לופוס, שכן התוצאות הקליניות עשויות להיות מושפעות מגורמים סביבתיים שלא נלקחו בחשבון.

 

מתוך כנס ה-ACR

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני